Rusya iç güvenlik ve istihbarat kurumu Federal Güvenlik Servisi (FSB), ülkede “neo-Nazilerle bağlantılı” 60 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

FSB’den yapılan açıklamada, Rusya’nın 23 bölgesinde düzenlenen operasyonlarda Ukrayna’daki neo-Nazileri desteklediği iddia edilen kişilerin gözaltına alındığı ve bulunan silahlara el konduğu belirtildi. FSB, daha önce Ukrayna istihbaratı tarafından kurulan neo-Nazilerle bağlantılı bir örgütün Rusya içinde faaliyet yürüttüğünü öne sürmüştü.

Rusya, 24 Şubat’ta Ukrayna’ya başlattığı askeri operasyonun temel hedeflerinden birinin “ülkenin Nazilerden arındırılması” olduğunu ifade ediyor. Moskova, neo-Nazi grupların Ukrayna’da etkili olduğunu savunuyor.

[old_news_related_template title="Rusya'da Ukrayna adına casusluk yapmakla suçlanan bir kişi tutuklandı" desc="Rusya’da Ukrayna işgali sonrasında “vatan hainlerinin ve casusların” peşine düşen Federal Güvenlik Servisi, Moskova’da casusluk yaptığı söylenen “Bebek” takma isimli bir Ukraynalıyı yakaladığını açıkladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/26/iecrop/casus_16_9_1648292430.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusyada-ukrayna-adina-casusluk-yapmakla-suclanan-bir-kisi-tutuklandi-7035565/"]