Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'ya barış gücü gönderilmesinin Rusya ile NATO'nun doğrudan karşı karşıya gelmesine neden olabileceğini açıkladı. Moskova Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde konuşan Lavrov, “Umarım ne hakkında konuştuklarını biliyorlardır. Bu Rusya ve NATO arasında doğrudan çatışmaya yol açar” dedi.

Lavrov ayrıca Ukrayna ile görüşmelerin zorlu olduğunu, Kiev'in sürekli pozisyonunu değiştirdiğini belirtti.

KREMLİN: ÇOK TEHLİKELİ OLUR

Kremlin’den yapılan açıklamada da, barış gücü önerisinin çok dikkatsiz ve tehlikeli bir adım olacağı belirtildi. Açıklamada, “Rus ve NATO güçleri arasında olası bir çatışma düzeltilmesi çok zor sonuçlara yol açar" dendi. ABD’nin farklı ülkelere Rusya’nın G20’den çıkarılması konusunda baskı yaptığını savunan Kremlin ayrıca Ukrayna’daki operasyonun planlanan şekilde ilerlediğini bildirdi.

Polonya geçen hafta Ukrayna'ya uluslararası barış gücü misyonu gönderilmesi ve savunması için gerekli araçların verilmesi gerektiğini açıklamıştı.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, Rusya ve Ukrayna arasında 2 esir değişimi gerçekleştirildiğini duyurdu.

[old_news_related_template title="Zelenskiy: Bombardıman altındaki Mariupol'de 100 bin sivil mahsur kaldı" desc="Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın durmadan bombaladığı liman kenti Mariupol’de 100 bin sivilin mahsur kaldığını ve halkın açlık tehdidi altında olduğunu söyledi. Rusya açısından kritik öneme sahip liman kenti, son dönemde Rus işgalinin odak noktası haline geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/23/iecrop/mariupol3-reuters_16_9_1648018801.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/zelenskiy-bombardiman-altindaki-mariupolde-100-bin-sivil-mahsur-kaldi-7028200/"]

[old_news_related_template title="Çekya ve Slovakya’dan, Polonya’nın Ukrayna’ya NATO Barış Gücü gönderme önerisine destek" desc="Çekya Savunma Bakanı Jana Cernochova, Polonya'nın, önümüzdeki hafta yapılacak NATO zirvesinde Ukrayna'ya NATO Barış Gücü gönderme önerisini tartışmaya hazır olduklarını söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/18/iecrop/pol_16_9_1647612236.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/cekya-ve-slovakyadan-polonyanin-ukraynaya-nato-baris-gucu-gonderme-onerisine-destek-7019736/"]