Çin'in en önemli finans merkezi Şanghay'da Covid19 vaka sayılarının 13 bini aşmasıyla ulaşım kısıtlamaları artırılırken, corona virüsü yasakları yakın zamanda kaldırılacakmış gibi gözükmüyor.

Ekonomik aksaklıkları en aza indirmek için kademeli bir yaklaşımın benimsendiği Şanghay'da salgını kontrol etmekte zorlanan yetkililer geçtiğimiz hafta daha geniş yasakları uygulamaya almıştı. Şehrin batı bölgelerindeki kısıtlamaların ikinci bir emre kadar uzatılmasıyla 25 milyondan fazla kişi sokağa çıkma yasağı ile karşı karşıya.

Kentin sağlık komisyonu yetkililerinden Wu Qianyu "Şu anda Şanghay'ın salgın önleme ve kontrolü için en zorlu ve kritik dönemdeyiz. Genel dinamik temizleme politikasına tereddüt etmeden kararlı bir şekilde bağlı kalmalıyız" dedi.

[old_news_related_template title="Çin, Covid-19'la mücadele için Şanghay'a asker gönderdi" desc="Çin, “sıfır vaka” politikası kapsamında karantina altına alınan Şanghay’a binlerce asker ve sağlık çalışanı gönderdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/04/iecrop/sanghay2-reuters_16_9_1649060522.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/cin-covid-19la-mucadele-icin-sanghaya-asker-gonderdi-7052831/"]