Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla iktidarın ekonomik politikalarını eleştirdi.

"ZAMLARIN ALTINDA EZİLEN ÇİFTÇİYİ NEDEN KORUMUYORSUNUZ?"

"Ekonomi uçacaktı, mazot fiyatları uçtu" diyen Davutoğlu, "Kur korumalı mevduatla, belli bir kesime katmerli faiz veriyorsunuz. Zamların altında ezilen çiftçiyi neden korumuyorsunuz? Acilen cefakar çiftçilerimize yönelik enflasyon ve kur koruma garantili ürün fiyat politikası uygulanmalı" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Davutoğlu’ndan AKP’ye: Tefecinin daniskası bu iktidar" desc="Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP iktidarını faiz üzerinden eleştirdi. “Türkiye’de bu kadar faizci bir dönem hiç yaşanmadı” diyen Davutoğlu, “2016 yılında Türkiye'de 50 milyar dolarlık faiz ödemesi şimdi 280 milyar doları buldu. Cumhurbaşkanı hala faizle mücadelen bahsediyor. Açık bir şekilde sistem faizcilere çalışıyor. Faiz yasağı niye vardır Sayın Erdoğan? Fakiri korumak için vardır. Tefecinin daniskası bu iktidar” ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/07/iecrop/davut_16_9_1646660355.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/davutoglundan-akpye-faiz-cikisi-tefecinin-daniskasi-bu-iktidar-6995141/"]