Çambükü köylülerinin kullandığı meranın 790 dönümlük kısmına Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın onayıyla OSB yapılmasına karar verilmesi üzerine, köylüler yürütmenin durdurulması için yargıya başvurdu. Mahkemenin talebi doğrultusunda bölgede bilirkişi incelemesi yapılmasının adından yargı kararı beklenmeden çalışmalara başlandı. Çalışmaları engellemek isteyen köylüler ile jandarma arasında zaman zaman arbede çıkmasına rağmen, OSB çalışmalarına ara verilmeden devam edildi.

"KÖYLÜLERİMİZİN ARAZİLERİ DEĞERLENECEK"

AKP Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, mecliste OSB hakkında bilgi vererek yaklaşık 5 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını söyledi. OSB'nin ilçeye katma değer katacağını, milli gelirin artacağını belirten Karahocagil, "Köylülerimizin arazileri değerlenecek.

Artık Taşova'mızda göçü, iş bulmak için Büyükşehirlere göçen genç nüfusu konuşmayacağız. AK Parti olarak şehrimize yeni Organize Sanayi Bölgeleri kazandırmak, hâlihazırda açılmış olanları büyütmek için bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

[caption id="attachment_7525786" align="alignnone" width="900"] Özgür Dönmez[/caption]

"PROVOKATÖRLERE DEĞİL DEVLETE GÜVENİN"

OSB'ye karşı sadece köy halkının mücadele etmesine rağmen eylem yapanlara provokatör diyen Milletvekili Karahocagil, "Bölge halkımızın bir kısım istemezükçü provokatörlere değil, devletimize güvenmesini istiyoruz. Bizim Hükümetimiz, bizim devletimiz vatandaşını mağdur etmedi, etmez, etmeyecek.

Taşova Organize Sanayi Bölgemizin hem Taşova'mız, hem Amasya'mız için hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyor, şehrimizi kalkındırmak adına Amasyalının hiçbir ricasını kırmayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank'a hemşehrilerim adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

[caption id="attachment_7525790" align="alignnone" width="1200"] AKP Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil[/caption]

"DEĞERLENECEK ARAZİ Mİ KALDI?"

Çambükü Köyü Hak Arama Platformu adına SÖZCÜ'ye konuşan Özgür Dönmez, bölgede sadece köylülerin olduğunu belirterek, "Biz provokatör değiliz. İstemezükçü de değiliz. Defalarca söyledik, biz OSB'ye değil yerine karşıyız. Burada tarım yapıyorduk hayvanlarımızı besliyorduk. Şimdi hiçbir şey kalmadı. Tarlalarımızı, meyve ağaçlarımızı, hayvanlarımızın otladığı alanları yok ettiler. Bizim evlerimizden başka bir şeyimiz kalmadı. Sayın vekil arazilerimizin değerleneceğini söylüyor. Değerlenecek arazi mi kaldı? Bizim arazilerimiz zaten değerliydi" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Çambükü'nde köylülerden OSB tepkisi: 'Devlet, bizi toprağın altına gömdü, bıraktı'" desc="Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Çambükü’nde köylülerin, mera alanlarına organize sanayi bölgesi yapılmasına yönelik tepkileri 55'inci gününde de devam etti. Çambükülü bir kadın, daha önce hayvanları için yonca ektiği araziyi göstererek, “Hayvanlarımızın yiyeceğini böyle yerlere gömdüler. İşte kökü de kalmadı, dalı da kalmadı, hiçbir şeyi kalmadı. Çambükü’nde dikili bir ağaç kalmadı. Nereye gideceğiz bilmiyorum ben” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/13/koy1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/cambukunde-koylulerden-osb-tepkisi-devlet-bizi-topragin-altina-gomdu-birakti-7525590/"]