FETÖ'nün Ergenekon kumpasıyla 41 ay cezaevinde yatan, tahliye olduktan sonra milletvekili seçildiği CHP'den istifa edip Memleket Partisi'ne geçen, buradan da istifa edip AKP'ye katılan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, bugün yeni partisinin grup toplantısına katıldı.

Mehmet Ali Çelebi'ye yeni partisinin rozetini Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı. Çelebi "Milli konulardaki tutumumuz belli. AK Parti Ailesi ve Cumhur İttifakı'nın görüşlerine yakınım. Bu konularda elimden geleni yapacağım" diyerek, şunları söyledi:

15 TEMMUZ GECESİ DİRENMESEYDİNİZ...

- Öncelikle Allah utandırmasın. Neden buradayım? Sayın Cumhurbaşkanım, siz canınızla, ben özgürlüğümle, milletimiz bağımsızlığıyla tehdit edildi. Siz 15 Temmuz gecesi direnmeseydiniz, bugün ben, kumpaslarda yargılanan komutanlarımız, kardeşlerimiz ve Türkiye'nin önde gelen binlerce ismi o gece aileleriyle birlikte katledilmişti.

FETÖ ZOMBİ TEŞKİLATI

- Bugün hiçbirimiz hayatta değildik. Daha da önemlisi milletimiz bağımsızlığını yitirmişti. İşte bu nedenle bu millete cellat olan FETÖ zombi teşkilatına karşı mücadelenizde yanınızdayım.

ONLARIN ONURUNU KORUYORUM

- Vücudum vatan toprağından, nefesim vatan havasındandır. 1 milyona yakın asker, polis, korucu silah arkadaşım görevinin başında. Ben aynı zamanda onların onurunu koruyorum.

TEMEL GEREKÇEM ŞU...

- 40 bine yakın vatan evladı toprağa düştü. Kahraman Türk askerleri adına bu millete cellat olan hain PKK/PYD terör örgütüne karşı mücadelenizde yanınızdayım. Temel gerekçem şu: Türkiye Cumhuriyeti, Kurtuluş Savaşı'ndan sonraki en ciddi ve çok cepheli bir egemenlik mücadelesi vermektedir. Mavi Vatan'dan Libya'ya, Suriye'den Irak'a, Azerbaycan'dan Yunanistan'a tüm bu cephelerde mücadelemiz akamete uğramadan devam etmelidir.

- Bu nedenle ben de bir Atatürk askeri, Kuvâ-yi Milliye neferi olarak 'Türkiye yüzyılı' mücadelesinde yanınızdayım. Mücadelemiz, dirayetimiz, direncimiz, inancımız, mensubiyetinden onur duyduğumuz Türk milletinin varoluş gayesine hizmet, Türkiye Cumhuriyeti'nin devamlılığına sonuna kadar destektir.



"SAYILARI ARTIRMAK LAZIM"

Konuşma sonrası Erdoğan ile kürsüye eşiyle birlikte çıkan Çelebi arasında şu diyalog geçti:

Erdoğan: Çocuklar kaç tane?

Çelebi: Bir tane efendim. (Eşini göstererek) Doktora... Kariyer...

Erdoğan: Olmaz ya bu işin kariyeri, çocuk da olmalı... Sayıları artırmak lazım.

Çelebi: Anladım.

Erdoğan: Allah'tan isteyelim... Devam... Çocuk çok önemli... Bak PKK'nın beş tane on tane on beş tane...

 

[old_news_related_template title="Teğmen" desc="" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/12/iecrop/yilmaz-ozdil-son_16_9_1665608554.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarlar/yilmaz-ozdil/tegmen-7415645/"]