Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu nisan ayının ilk haftasında İsrail ve Filistin'i ziyaret edecek.

İsrailli mevkidaşıyla görüşecek olan Bakan Çavuşoğlu'nun ziyarette iki ülke arasında büyükelçi atanma süreçlerini değerlendirmesi bekleniyor.

Çavuşoğlu'nun ziyaretinin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in de ülkeyi ziyaret edeceği, iki ülke arasında Doğu Akdeniz'deki enerji arama faaliyetleri konusunda çalışmalar yapacağı öğrenildi. (DHA)

[old_news_related_template title="14 yıl sonra İsrail'le ilk buluşma! Erdoğan'dan kritik açıklamalar..." desc="İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı. İkili arasında yapılan görüşme sonrası açıklama yapan Erdoğan, 'Bu tarihi ziyaretin Türkiye-İsrail ilişkilerinde yeni bir dönem olacağına inanıyorum' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/09/iecrop/ikili_16_9_1646841508.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/14-yil-sonra-israille-ilk-bulusma-erdogandan-kritik-aciklamalar-7000181/"]