Sağlık çalışanlarına son dönemde yapılan art arda saldırılar, hastanelerdeki güvenlik önlemlerini tartışmaya açmıştı. Sağlık meslek örgütlerinin, “Hastane giriş çıkışlarına x-ray cihazı konulsun” diyerek imza kampanyası başlatmasının ardından, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan konuyla ilgili açıklama geldi.

image small

"ÜLKE GENELİNE YAYILACAK"

Bakan Koca, güvenlik görevlilerinin başında bulunduğu kapı güvenlik sistemlerinin ülke geneline yayılacağını açıkladı.

image small

Bakan Koca, söz konusu duyuruyu yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Güvenlik görevlilerimizin başında bulunduğu kapı güvenlik sistemleri, sağlık çalışanları adına halkımızca memnuniyetle karşılanıyor. Ülke geneline yayılacak sistemle şiddete bir engel koyuyoruz. Bir değişim de hizmet alırkenki davranışta olmalı. Daha fazla anlayış da bir katkı” ifadelerine yer verdi.

image small

Bakan Koca’nın Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden paylaştığı videoda, giriş çıkışlara x-ray cihazı yerleştirildiği görüldü.

[old_news_related_template title="Bakan Koca: Dikkate bile almayın" desc="Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetle ilgili açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Hastaları mağdur gösterme amaçlı eski videolar tekrar yayınlanıyor. Hekimlerin halkına bağlılığını sorgulayan ifadelere rastlanıyor. Bu kasıtlı davranışlara vereceğiniz en iyi cevap, dikkate bile almamaktır' dedi. Koca, hekimlere ruhsatlı silah verilmesi önerisine de tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/11/iecrop/fahrettin-koca-depo1_16_9_1657558566.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/bakan-koca-dikkate-bile-almayin-7244214/"]

[old_news_related_template title="Bakan Koca: Gözümüz aydın" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Sağlık çalışanlarının mali haklarının iyileştirilmesi amacının ağırlık teşkil ettiği 12 maddelik kanun teklifi, dün ve bugünkü TBMM Genel Kurulunda, sunulduğu şekliyle kabul edildi. Gözümüz aydın!' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/16/iecrop/fahrettin-koca-depo1_16_9_1655404855.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/bakan-koca-gozumuz-aydin-7198284/"]