Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurarak öldürdüğü görüntüler infial yarattı.

ŞUBE MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Görüntülerin sosyal medyada gündem olmasının ardından Konya Büyükşehir Belediyesi'nden olayla ilgili yapılan açıklamada Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Hayvan Sağlığı Şube Müdürü'nün görevden alındığını duyurmuştu.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler Murat B. ve Sefa Ç. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BARINAĞA GİRİŞLER ENGELLENDİ 

Öte yandan barınakta yaşanan katliamın yankıları ise sürüyor. Görüntülerin ortaya çıktığı günden bu yana Türkiye'nin dört bir yanından hayvanseverler Konya'ya geldi ancak barınağa girmeleri engellendi.

"BARINMA KOŞULLARINDA BİR OLUMSUZLUK YOK"

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından da  barınakta yaşanan vahşetle ilgili yazılı açıklama yapıldı. Bakanlık açıklamasında, "Bakımevine yönelik ön incelemede, rutin denetimlerin eksiksiz yapıldığı, 2 Kasım 2022 ve 15 Kasım 2022 tarihlerinde yapılan denetimler hayvanların barınma koşullarına ilişkin bir olumsuzlukla karşılaşılmadığı ve bakımevinde bulunan hayvan sayısının kapasite dahilinde olduğu tespit ediliştir" denildi.

Yasal sürecin takip edileceği ifade edilirken bakımevinde, bakanlık denetim ekiplerince detaylı inceleme başlatıldığı açıklandı.

"HAYVANLAR MUAYENE EDİLECEK"

Bakanlık açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi:

"Bakımevine yönelik ön incelemede, rutin denetimlerin eksiksiz yapıldığı, 2 Kasım 2022 ve 15 Kasım 2022 tarihlerinde yapılan denetimler hayvanların barınma koşullarına ilişkin bir olumsuzlukla karşılaşılmadığı ve bakımevinde bulunan hayvan sayısının kapasite dahilinde olduğu tespit edilmiştir. Bununla birlikte Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzde görev yapan veteriner hekimlerimizce, bugün söz konusu bakımevinde can dostlarımızın kötü bir muameleye maruz kalıp kalmadıklarını tespit etmek için sağlık taramaları ve gerekli muayeneleri yapılacaktır.

Veteriner hekimlerimiz tarafından yapılacak incelemelerin ardından kamuoyu bilgilendirilecektir. Bakanlığımız 5199 Sayılı Kanunun vermiş olduğu tüm yetkileri kullanarak hayvan bakımevlerini denetlemeye ve tespit edilen usulsüzlüklerle ilgili gereğini yapmaya titizlik devam edecektir."

[old_news_related_template title="Barınak vahşetinde 2. gün: Girişler kapatıldı" desc="Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvan barınağında bir görevlinin köpeğin başına defalarca vurarak katletmesinin yankıları sürüyor. Dünden bu yana Türkiye’nin birçok yanından barınağa gelmeye çalışan gönüllünün yolları polis tarafından kapatılıp, barınağa ulaşmaları engellendi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/26/iecrop/detay-kopya-2_16_9_1669462951.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/barinak-vahsetinde-2-gun-girisler-kapatildi-7502371/"]

[old_news_related_template title="Konya'da barınakta köpeği katleden kişilerin ifadeleri ortaya çıktı" desc="AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi ait barınakta bir köpeği vahşice katlettikten sonra tutuklanan kişilerin emniyetteki ifadelerinde kendilerini savundukları ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/25/iecrop/konya-5_16_9_1669412383.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/konyada-barinakta-kopegi-katleden-kisilerin-ifadeleri-ortaya-cikti-7501550/"]

[old_news_related_template title="Konya’daki hayvan barınağında bir skandal daha" desc="AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvan barınağında bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğin başına vurarak öldürdüğü anlara ait görüntülerin ardından yeni bir skandal daha yaşandı. Barınak önünde barınağa ait bir aracın önünü kesen hayvanseverler, ağzı sıkıca bağlanmış poşet içerisine konulmuş kedileri kurtardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/25/iecrop/barinaksha33_16_9_1669389872.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/konyadaki-hayvan-barinaginda-bir-skandal-daha-7501068/"]