Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurarak öldürdüğü görüntüler büyük toplamıştı.

ŞUBE MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Görüntülerin sosyal medyada gündem olmasının ardından AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi’nden olayla ilgili yapılan açıklamada Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Hayvan Sağlığı Şube Müdürü’nün görevden alındığını duyurmuştu.

2 KİŞİ TUTUKLANDI 

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ise 2 şüphelinin gözaltına alındığı aktarılmıştı.

Şüpheliler Murat B. ve Sefa Ç. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.



HAYVANSEVERLERİN BARINAĞA ULAŞMASI ENGELLENDİ

Öte yandan barınakta yaşanan vahşetin yankıları ise sürüyor. Dünden bu yana Türkiye’nin dört bir yanından hayvanseverler akın akın Konya’ya geldi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin önüne gelmek isteyen birçok hayvanseverin yolu polis tarafından kapatıldı ve barınak önüne gelmeleri engellendi.

GECE SAATLERİNDE ÇOK SAYIDA GÖNÜLLÜ GÖZALTINA ALINDI

Yolu kapatan polisleri atlatarak barınak önüne gelmeyi başaran hayvanseverler bu kez de barınak önünde geniş güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisleriyle karşılaştı. Barınak içerisine girmeye çalışan gönüllülere polis engel oldu. Yaşanan arbede sırasında Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan’ın yanı sıra birçok gönüllü gözaltına alındı. Gözaltına alınan hayvanseverler 2 saat sonra serbest bırakılırken Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan’ın halen gözaltında olduğu öğrenildi.

AVUKATLAR İÇERİ ALINMADI

Bu sabah saatlerindeyse Konya Barosu’na mensup bazı avukatlar barınak içerisine girerek inceleme yapmak istedi. Ancak avukatlarında içeriye girmesi ‘yasak’ denilerek engellendi.

“AVUKATLARIN İÇERDE İNCELEME YAPMASI ENGELLENEMEZ”

Yaşananlarla ilgili SÖZCÜ’ye konuşan Konya Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Ayşegül Başkoçak Çifci, hayvanseverlerin dünden beri barınak içerisine girmesinin polis ve barınak görevlileri tarafından engellendiğini kaydetti. Kendilerine bir Valilik kararı gösterilmeden keyfi bir şekilde içeriye girilmelerinin engellendiğini kaydeden Çifci, şunları söyledi:

“Dünden bu yana Türkiye’nin dört bir yanından avukatlar ve gönüllüler Konya’ya geldi ancak yollar polis tarafından kapatılınca barınağa ulaşamadılar. Bu sabah saatlerinde de birçok gönüllü arkadaşlarımız ve çeşitli illerin barolarına üye arkadaşlarımızın geçişine izin verilmedi ve geri gönderildi. Biz de bu sabah barınak önüne geldik ancak Valilik kararı gösterilmeden barınağa girmemiz engellendi. Bizleriz avukatız ve içerde inceleme yapmamız engellenemez. Bunlardan ziyade dün gece saatlerinde burada bekleyen bazı gönüllüler gözaltına alındı. Gönüllüler 2 saat sonra bırakıldı” dedi.

“ARAÇLARIYLA GELEN VATANDAŞLAR TEHDİT EDİLİYOR”

Her Yerde Adalet Platformu Başkanı Avukat Özkan Öztürk ise, “Biz avukat olarak barınağa girip inceleme yapamıyoruz. Barınakta neyi gizlemeye çalışıyor da girişimize engel oluyorlar. Bugün Türkiye’nin birçok yanından otobüs ve dolmuşlarla barınağa ulaşmaya çalışan gönüllülerin yolu polis tarafından kesildi ve araçlardan indirildiler. Kendi araçlarıyla gelen vatandaşlar da çeşitli tehditlerle geri gönderilmek istendi. Gönüllülerin birçoğu otostopla barınağa ulaşmaya çalıştı. Burada yaşananlar kabul edilemez” dedi.

,


ERDOĞAN: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Daha önceki açıklamalarında, "Gerçekten örnek proje" diyerek Konya'daki barınağı öven Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün şunları söyledi:

"Ülkemizin en modern tesisi olan hayvan barınağında iki vicdansızınız sebep olduğu görüntüleri üzüntüyle takip ettik. Adli ve idari takibat başlatılan sorumlular tutuklanmış.

"Bir daha yaşanmaması için tedbirler alınmıştır. Hayvanlar da bize Allah'ın bir emanetidir. Onlardan elbette istifade edeceğiz ama asla eziyet etmeyeceğiz, kötü davranmayacağız. Asla rıza gösteremeyiz. Bu konunun da yakın takipçisi olacağımızdan kimse şüphe etmesin."