Bodrum Yalıkavak Mahallesi’ndeki açık pazar yerinde 20 Mart 2022 tarihinde düzenlenen nevruz kutlamaları sırasında terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile PKK lehine sloganların atılması nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan 30’a yakın kişi bu sabah saatlerinden itibaren gözaltına alındı.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Müdürlüğü ve Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin katıldığı operasyonda başta Yalıkavak olmak üzere Konacık ve Ortakent Mahalleleri’nde yaşayan şüphelilerin evleri arandı, gözaltı işlemi yapıldı.

Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı nevruz kutlamalarında gözaltına alınanların 30’a yakın olduğunu belirten HDP Bodrum İlçe Eşbaşkanı Zuhal Macit “Nevruz kutlamaları ile ilgili bu sabah erken saatlerde partililerimiz ve kutlamaya katılan vatandaşlarımızın gözaltına alındığını öğrendik. Ben Tokat’tayım. Durum il başkanımız aracılığı ile öğrenmeye çalışıyoruz, henüz çok net durum yok” dedi.

ADLİYEYE GETİRİLDİLER 

Bugün yapılan ve halen devam eden operasyonda gözaltına alınanlardan birisi kadın 6 şüpheli Bodrum Adliyesi’ne sevk edildi. HDP Muğla Eş Eşbaşkanı Fulya Erdoğan ile ilçe yöneticileri ve EMEP İl başkanı Nuri Ali Koç da adliyeye gelerek bilgi almaya çalıştı.

Fulya Erdoğan yaptığı açıklamada “Kadın arkadaşımızın başında kırmızı, yeşil, sarı renkli bandana olduğu için diğerleri de slogan attıkları için gözaltına alınmışlar,  propaganda suçundan ifadeleri alındı, şimdi adliyeye getirildiler, avukatlarımız süreci yakından takip ediyor” diye konuştu.

[old_news_related_template title="İzmir'de Nevruz gösterileri ile ilgili gözaltı sayısı yükseldi" desc="İzmir'de geçen pazar günü düzenlenen “Nevruz Mitingi”nde, PKK/KCK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın posterini açarak yasa dışı slogan atıp örgütsel marşlar söyleyerek PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütü propagandasını yaptığı tespit edilen 59 şüphelinin yakalanmasına yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, gözaltı sayısı 49'a yükseldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/25/iecrop/gozalti-iha_16_9_1582474390_16_9_1648228748.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/izmirde-nevruz-gosterileri-ile-ilgili-gozalti-sayisi-yukseldi-7034539/"]