YBS Havacılık'a ait TC-UPT tescilli tek motorlu Tecnam P2002 JF tipi uçak, Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi Sarıgül Sokak'ta evlerin arasına düşerek yanmaya başladı.

Olay yerine 20 itfaiye aracı ve ambulanslar sevk edildi.

İlk bilgilere göre uçağın kalkış sırasında, muhtemelen yakıt nedeniyle güç kaybı yaşadığı ve tutunamadığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Furkan Otkum.


UÇAK EĞİTİM SIRASINDA DÜŞMÜŞ

İlk belirlemelere göre öğretmen pilot Furkan Otkum ve ile öğrenci pilot Murat Avşa hayatını kaybetti. Otkumun özel bir havacılık şirketinde pilot olarak çalıştığı ve eğitim programları kapsamında pilot olmak isteyenlere eğitim verdiği öğrenildi. Ayrıca Otkum'un farklı zamanlarda uçak kullanma görsellerini de sosyal medyada paylaştığı görüldü. Murat Avşa'nın ise uçuş eğitimi aldığı öğrenildi.



Bursa Valisi Yakup Canbolat, "Sivil eğitim uçağı düştü. Teknik sebeplerden dolayı düştüğünü düşünüyoruz. İki pilot hayatını kaybetti. Yaralı yok. 2 evde ve 2 araçta hasar oluştu" dedi.

Furkan Otkum.


UÇAĞIN DÜŞME ANI KAMERADA

Kaza anı bir güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntülere uçağın sokağa düştüğü sırada bir alev topu yükselirken, kopan parçalar ise çevreye savruluyor. Olay sırasında sokakta yürüyen 2 kişi şans eseri yara almadan kurtulurken, çevreye uçağın yakıtının yayıldığı görüldü. Saniyeler sonra da yakıtın tutuşmasıyla sokak ve park halindeki 2 araç alevler arasında kaldı.

ALİNUR AKTAŞ: MAHALLEDE BİR SIKINTI YOK

Yaşanan olayla ilgili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise şu açıklamayı yaptı:

"İçinde 2 kişinin olduğu, tek motorlu bir uçak. Furkan Okçul ve Murat Avşa vardı içerisinde. İkisi de vefat etti. Olay 15.06 gibi gerçekleşti. Hemen ihbar verildi. Ambulans ve ekipler olay yerine birkaç yerine intikal etti. Merkez Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi. İki binanın dışında yangın var. Anında müdahale edildi. Mahalle herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. 2 adet araçta hasar var. Bunlar park halinde araçlar. Muhtemelen havalimanına inmeye çalışıyordu."



KAZA KIRIM EKİBİ OLAY YERİNDE İNCELEME BAŞLATTI

Kazanın ardından Ankara'dan hareket eden kaza kırım ekibi olay yerine geldi. Kaza kırım ekibinde bulunan uzmanlar, olay yerinde incelemelerini sürdürüyor.