CHP’de seçim takvimi start aldı. Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı imzasıyla tüm il ve ilçe teşkilatlarına gönderilen yazıda 2023 yılı içinde yapılacak milletvekili seçimlerinde aday adayı olmak isteyenlerin 26 Aralık tarihine kadar istifa etmeleri istendi.

Yazıda il başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe yönetim kurulu üyeleri, belde başkanları ve belde yönetim kurulu üyelerinin 5 Aralık – 26 Aralık tarihleri arasında istifa dilekçelerine genel sekreterliğe göndermeleri gerektiği kaydedildi.

Yazıda ayrıca; “İstifa edenlerin yerine Parti örgütü, örgüt yönetimlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığının bilgisi olmadan herhangi bir seçim ya da atama yapılmaması, boşlukların doldurulmaması hususunda gereğini bilgilerinize önemle rica ederim” ifadelerine yer verildi.


[old_news_related_template title="CHP'li Öztrak: Askerimizin sırtından oy devşirmek siyaset değildir" desc="CHP Sözcüsü Öztrak, TSK'nın Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik başlattığı hava harekatıyla ilgili olarak “Terörle mücadelemiz meşrudur ve bu mücadeleden askerimizin sırtından kendine oy devşirmek isteyenler varsa bunun adı da maalesef siyaset değildir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/21/iecrop/oztrak-2_16_9_1669041106.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/chpli-oztrak-askerimizin-sirtindan-oy-devsirmek-siyaset-degildir-7492486/"]