Muğla’nın Datça ilçesi ile Girit Adası arasında saat 02.25’de 69 kilometre odak derinliğinde meydana gelen 5,3'lük depremle ilgili bir değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yüreklere su serpti. Muğla’nın çeşitli ilçelerinde de hissedilen depremle ilgili olarak, bu depremin dalan Afrika dilimi üzerinde olduğunu ve bunun etkisinin az olacağını belirten Ahmet Ercan, şunları söyledi:

* Bu depremin etkisi az. Yani beklenen olağan bir deprem. Daha büyürse şaşarım. Daha önce de söylediğimi tekrarlamam gerekirse beklenen yıkıcı depremlerin Kuzey Anadolu Kırığı üzerinde olma olasılığı yüzde 52, Batı Anadolu’da olması yüzde 33, Doğu Anadolu Kırığı üzerinde olma olasılığı ise yüzde 13’tür.

* Yeryuvarında depremlerin artış, azalış dönemselliğine göre 2022-2023 yıllarının göreceli olarak küçük depremlerle atlatılması beklenmektedir.

DOĞANIN DENETİMİ

* Depremler doğanın bir denetimidir. Depremler ne dilekle ne de bilimle değişir.

* Doğa kusursuz işleyişini sürdürüyor. Ne güneşin doğmasını, ne yeryuvarının dönmesini, ne kıtaların kaymasını, ne yanardağların patlamasını, ne depremlerin olmasını durdurabilir, etkileyebilirsiniz.

* Bu nedenle gerçeklerin ışığı altında depreme karşı önlemlerimizi alarak bilinçli hareket etmeliyiz.

[old_news_related_template title="Ege Denizi'nde 5.4 büyüklüğünde deprem" desc="Ege Denizi'nde Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/20/iecrop/deprem-grafik_16_9_1668988237.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/ege-denizinde-5-4-buyuklugunde-deprem-7491065/"]