Giresun'da 22 Ağustos 2020'de etkili olan sağanak nedeniyle sel ve heyelanlar meydana geldi. Özellikle Dereli ve Doğankent ilçelerinde; dereler taştı, cadde ve sokaklar nehre döndü, park halindeki araçlar sele kapılarak sürüklendi.

5'i asker, 11 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin kaybolduğu selde, 19 bina da yıkıldı, 361 yapı hasar gördü, alt ve üstyapı ile elektrik, su ve telefon hatları da hasar gördü.

Afetzedeler için ilçede yıkılan ve riskli yapıların yerine TOKİ tarafından 213 konut ve 82 iş yeri inşa edildi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Giresunda Dereli-Doğankent Afet Konutları, İşyerleri ve Altyapı Yatırımları açılış törenine katıldı. "Burada güzel bir çalışma yapıldı. Biz, inşa ve ihya için varız" diyen Erdoğan, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Sel afetinin yaşandığı günü unutmadıklarını söyleyen Erdoğan, "Unutmamız mümkün değil. Anında buradaydık. 15 kardeşimiz rahmetli oldu. Allahtan rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun inşallah. Tüm yakınlarına sabırlar diliyorum. O bir başka felaketti. Elhamdülillah Dereli'nin şimdi bu güzelliklerini görünce gerçekten ben de mutlu oluyorum" dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez eşlik etti.



2009 yılında İstanbul'da Ayamama Deresi'nin taşması sonucu 31 kişinin öldüğü sel felaketi sonrasında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan “Dere yatağında yapılanma yapmayacağız. Derenin intikamı ağır olur” demişti.



Bu arada, Erdoğan Giresun’da katılacağı programlar için, Cumhurbaşkanlığı'na ait iki uçakla Ordu-Giresun Havalimanı'na iniş yaptı. Çok sayıda askeri ve emniyet mensubu havalimanı çevresinde geniş çaplı güvenlik önlemi alırken, Sahil Güvenlik gemisi denizden, helikopterler ise havadan güvenlik çemberi oluşturdu.

[old_news_related_template title="Giresun'daki sel felaketiyle ilgili yeni görüntü ortaya çıktı!" desc="Giresun'un Dereli ilçesinde derenin taştığı ana ilişkin yeni görüntü kaydı ortaya çıktı. Taşan derenin ilçe merkezine girdiği anlarda vatandaşların panikle kaçmaya çalıştıkları görülüyor. Kimi vatandaşlar ise otomobilleri ile ilçeden uzaklaşıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/24/iecrop/giresun-dha-1-1_16_9_1598300555.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/giresundaki-sel-felaketiyle-ilgili-yeni-goruntu-ortaya-cikti-6004895/"]