İBB, Ukraynalılara yardım için seferber oldu. Toplam 85 bin 657 parçadan oluşan, 2 milyon 123 bin 220 TL tutarındaki gıda, hijyen ve muhtelif gıda malzemesinden oluşan 3 TIR dolusu yardım malzemesi bölgeye ulaştırıldı.

Malzemeler, 12 Mart tarihinde Romanya-Ukrayna sınırındaki Çernivtsi mülteci kampında dağıtıldı. İBB, Türk Kızılay’ın Ukrayna için başlattığı insani yardım operasyonuna da destek vererek 1 adet mobil ikram aracını Romanya-Ukrayna sınırındaki Çernivtsi mülteci kampına sevk etti.

İLÇE BELEDİYELERİ DE DESTEK VERDİ

İBB’nin Ukrayna için gerçekleştirdiği insani yardıma İstanbul’daki ilçe belediyeleri Ataşehir, Avcılar, Beşiktaş, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt, Kadıköy, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Sarıyer ve Şişli Belediyeleri destek verdi.

[old_news_related_template title="İBB Meclisi’nde bir tartışma daha: 'Bu karın ağrısı kolay geçmeyecek'" desc="İBB Meclisi’nde AKP'li ve CHP’li meclis üyeleri arasında belediye personeline yapılan zam ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik eleştiriler nedeniyle polemik yaşandı. CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı “Bu karın ağrısı kolay kolay geçmeyecek, İmamoğlu’nun 3 ay içinde iki kez seçilerek tarihe geçişini unutamadılar. Eleştirileri dinleriz ama hakaretleri doğru bulmuyoruz” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/15/iecrop/chp-23_16_9_1647359361.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/ibb-meclisinde-bir-tartisma-daha-bu-karin-agrisi-kolay-gecmeyecek-7012987/"]