İstanbul'da her gün 1 milyondan fazla kişinin adım attığı İstiklal Caddesi'nde dün saat 16.13'te meydana gelen patlamanın sesi Boğaz hattı boyunca yankılandı. Caddeden göğe yükselen alev bulutunu görenler saniyeler içinde ara sokaklara kaçıştı.

1999 yılından düne kadar Gümüşsuyu-Taksim-İstiklal Caddesi güzergahına altı kez bombalı saldırı düzenlendi.

27 Mart 1999: Taksim Meydanı'nda Çevik Kuvvet polisinin içinde bulunduğu otobüslerin yanına yaklaşan PKK'lı Semiha Kılıç, üzerinde bulunan bombayı patlattı. 25 yaşındaki terörist parça parça olurken; üçü polis 11 kişi yaralandı.

İKİ AY ÖNCE GÖREVE BAŞLAYAN POLİSLER ŞEHİT OLDU

10 Eylül 2001: Gümüşsuyu'ndan Taksim Meydanı'nı çıkarken, lokanta ve bir bina önünde konuşlu Çevik Kuvvet kontrol noktasına DHKP-C'li terörist Uğur Bülbül tarafından canlı bomba saldırısı düzenlendi. Polis memurları Halil İbrahim Doğan ve Tuncay Karataş şehit oldu, yoldan geçen bir vatandaş can verdi. 17'si polis, 24 kişi yaralandı. Doğan ve Karataş'ın yaklaşık iki ay önce üniforma giyip göreve başladıkları öğrenildi.

KONSOLOSLUĞA PATLAYICI YÜKLÜ KAMYONETLE SALDIRI

20 Kasım 2003: Saat 10.55 civarında İstiklal Caddesi'ne 450 metre mesafedeki Kamer Hatun Sokak'ta bulunan İngiltere Başkonsolosluğu'na patlayıcı yüklü kamyonetlerle bombalı saldırı düzenlendi. El Kaide'nin üstlendiği saldırıda İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosu Roger Short’un da aralarında bulunduğu 16 kişi hayatını kaybetti.

İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosluğu'na düzenlenen saldırıda iki polis şehit oldu. Konsolos ile birlikte 14 kişi hayatını kaybetti.


17 SİVİL İLE 15 POLİS YARALANDI

31 Ekim 2010: Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi girişinde Çevik Kuvvet ekiplerinin bekleme noktasına canlı bomba saldırısı düzenlendi. 17'si sivil, 15'i polis 32 kişi yaralandı. Sıraselviler Caddesi üzerindeki pek çok dükkanın camları kırıldı.

Saldırıyı düzenleyen terör örgütü PKK'nın metropol yapılanması TAK'ın üyesi Vedat Acar olay yerinde parçalandı. Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, polis minibüsüne girmeye çalışan teröristin cesedinin yanında bir bomba daha bulunduğunu söyledi.

ALMANLAR UYARDI, VALİLİK "GAYRİ CİDDİ" DEDİ: DÖRT ÖLÜ, 36 YARALI

19 Mart 2016: Alman Dışişleri Bakanlığı 17 Mart 2016 günü İstanbul'da bulunan vatandaşlarını olası bir terör saldırısına karşı uyardı. Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği, İstanbul Başkonsolosluğu ve İstanbul’daki Alman Lisesi güvenlik gerekçesiyle bir gün süreyle kapatıldı.

Dönemin İstanbul Valisi -şimdi Ankara Valisi- Vasip Şahin, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü -şimdi Emniyet Genel Müdür Yardımcısı- Mustafa Çalışkan'dı. İstanbul Valiliği bu uyarı üzerine "Sansasyonel ve gayri ciddi haber ve söylentileri dikkate almayın" açıklamasında bulundu.

İstiklal Caddesi'ne 2016'da düzenlenen bombalı saldırıyı IŞİD üyesi Mehmet Öztürk gerçekleştirdi.

Uyarıdan iki gün sonra, 19 Mart saat 10.55'te terör örgütü IŞİD militanı Mehmet Öztürk İstiklal Caddesi'nde üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdi. Üçü İsrail vatandaşı, bir İran vatandaşı olmak üzere dört kişi öldü, 36 kişi yaralandı.