Merkez Mahallesi Havuz Meydanı'nın yakınında bulunan ilçedeki sembol ağaçlardan biri olan meşe ağacını kesmek için İBB görevlileri geldi.

Güçlükle kesilebilen ağacın ayrılan parçalarını Avcılar Belediyesi görevlileri iş makineleri ile kamyonlara yükleyerek götürdü.

Hemen yanında kentsel dönüşüm için boşaltılan ve yıkım için hazırlıkları sürdürülen binanın yanındaki ağacın kesildiğini görenler bu duruma tepki gösterdi.

Görevliler ağacın kuruduğunu, Anıtlar Kurulu tarafından kesilmesi için karar alındığını, kendilerinin verilen talimatı yerine getirdiklerini söyledi.

Birçok kişi hemen yakındaki inşaatı gösterirken ağacın ortadan kaldırılması ile burasının araç park yeri olarak düzenleneceğini öne sürdü.

Sosyal medyada eleştiri ve tepkiler üzerine Avcılar Belediyesi hesabından "Bahse konu ağaç 4 yıl önce kurumuş olup, can ve mal güvenliği açısından tehdit oluşturduğu için Anıtlar Kurulu tarafından müdahale edilmiştir" açıklaması yapıldı. (DHA)

[old_news_related_template title="Onlarca ağacın kesildiği çevre yolunun izni yokmuş" desc="Muğla’nın Ula ilçesindeki sakin kent unvanlı Akyaka Mahallesi’nde yapımına başlanan ve onlarca ağaç kesilen çevre yolunun henüz izninin olmadığı CİMER üzerinden gelen cevaplarla ortaya çıktı. Söz konusu cevapta, projenin Çevresel Etki Değerlendirmesi başvurusunun da bulunmadığı yer aldı. Çevreciler ayakta. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/16/iecrop/ec76b8b9-af5c-444c-9028-83d02c71bdde_16_9_1645017439.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/onlarca-agacin-kesildigi-cevre-yolunun-izni-yokmus-6956672/"]