İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım Pazar günü saat 16.14’te bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi ise yaralandı. Bombayı bırakan kadın terörist Ahlam Albashır ile saldırıyla ilgisi olan 53 kişi gözaltına alındı.

Albashır'ın saldırıdan önceki görüntüleri ortaya çıktı. Kadın terörist bir kozmetik mağazasından alışveriş yaparken görüntülendi.

SIRTINDAKİ BOMBAYLA MAĞAZADA  

Suriyeli teröriste ait yeni görüntüler gelemeye devam ediyor. Görüntülerde teröristin Taksim'e saat 15.17'de kapalı kasa ticari bir araçla geldiği ve önde oturduğu görülüyor. Kadın araçtan indikten sonra arkada oturan, saldırının kilit ismi Bilal Hassan araçtan inip ön koltuğa geçiyor. Araç yoluna devam ediyor.

Ahlam Albasir ise İstiklal Caddesi'ne doğru yöneliyor. Saat 15.20'de sırt çantasındaki bombayla bir mağazaya giren Albashır'ın yüzündeki covid maskesi dikkat çekiyor. Burada 6 dakika kaldıktan sonra makyaj malzemesi alıp çıkıyor. Albashır'ın mağazadan çıktıktan sonra olay yerine giderek yaklaşık 40 dakika bekledikten sonra bomba patlıyor. Patlamanın hemen ardından çekilen görüntülerde Albashır'ın yüzünde maske olmaması dikkat çekmişti.

ARAÇLA KAÇIŞ ANLARINA ULAŞILDI

SÖZCÜ'nün ulaştığı yeni görüntülerde, Ahlam Albashır, bombanın patlamasının ardından ticari taksiye binerek Esenler'e gidiyor. Önceden telefonlaştıkları anlaşılan Ahmet Jarkas, burada kendisini aracıyla bekliyor. Saat 17.29'da ticari taksiden inen Albashır, Çincin Deresi Caddesi üzerinde kendisini bekleyen araca doğru yürüyor. Terörist Albashır, 17. 37'de ise Jarkas'ın aracına biniyor.  Araç, Avrupa Otoyolu üzerinden Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'ne gidiyor.

İKİ ZANLININ BULUŞMASI DA KAMERADA

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısının firari şüphelisi Bilal Hassan ile Suriye Azez'de yakalanan "Hüsam" kod adlı teröristin bir iş yerinde buluştuğu anlar, güvenlik kamerasına yansıdı.  Görüntülerde iş yerinin kasa kısmında duran "Hüsam" kod adlı şüphelinin, firari Hassan'ı dışarı çağırdığı anlar yer alıyor. Terör saldırısının gerçekleştirilmesinde yardım-yataklık ettiği belirlenen ve Azez'de emniyet güçlerince gözaltına alınan "Hüsam" kod adlı terörist İstanbul'a getirilmişti.

[old_news_related_template title="Bombalı saldırı talimatının lokasyonu yine değişti... Süleyman Soylu bu kez de 'Münbiç' dedi!" desc="İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi bombacısının Kobani'den talimat aldığını söylemişti. 'ABD büyükelçisinin taziyesini kabul etmiyorum” diyen ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ters düşen Soylu, bu kez saldırı emrinin Münbiç'ten geldiğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/18/iecrop/19112022-tbmm-9_16_9_1668765952.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/soylu-bu-yil-18-canli-bomba-eylemi-engellendi-7486580/"]