Edirne'de bastıran sağanak yağış Kapıkule sınır kapısını göle çevirdi. Türkiye’den Avrupa’ya dönüş yolundaki gurbetçiler perişan oldu. Göle dönen bölgede sular arabaların içine dolmaya başladı ve Bulgaristan da sınırı kapattığını duyurdu.

Kapıkule’yi geçip Bulgar sınırına dayananlar ara bölgede kaldı ve Türkiye’ye geri gelmeye başladı. Avrupa yolcuları İpsala, Pazarkule ve Hamzabeyli sınır kapılarına gönderildi. Ancak bu sefer sınır kapılarında uzun kuyruklar oluştu ve personel azlığı nedeniyle geçişlerin çok yavaş olduğu açıklandı.



SINIRI GEÇENLER GERİ DÖNÜYOR

Akşam bastıran sağanak yağış kısa sürse de, büyük mağduriyet yarattı. Sınırın ne zaman açılacağı bilinmiyor. SÖZCÜ’ye konuşan Türk iş insanı Cafer Aksoy, "Aniden bastıran yağmur kısa sürdü ama her yeri su bastı. Biz yine şanslıyız bir kenara çekip kurtulduk. Ama çoluk- çocuk arabalarıyla göle dönen sınır bölgesinde kalanlar var. Bulgaristan da geçişleri durdurdu. Bu nedenle ara bölgede kalanlar da geri dönüyor“ dedi.



KARAYOLUNDA BOTLAR HİZMETTE

Bölgede, ambulanslar, AFAD ekipleri ve itfaiyenin yoğun çalışmalarda bulunduğu belirtiliyor. Özellikle AFAD ekiplerinin şişme botlarla bölgedekilere yardımcı olmaya çalışıyor. İki ülke arasındaki sınır bölgesinin su taşkınından daha fazla etkilendiği ve botların oraya yönlendirildiği görüldü.

EDİRNE VALİSİ KIRBIYIK'TAN AÇIKLAMA

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık yaşanan sel ile ilgili şöyle konuştu:

* Bugün böyle bir olayla maalesef karşı karşıya kaldık. Bir şiddetli yağış, akabinde gördüğümüz kadarıyla altyapının bu yağışın deşarjı ile ilgili yetersiz kalmasından kaynaklı olarak bir anda Kapıkuledeki yolcu alanlarımızda su birikmesiyle karşı karşıya kaldık. Olayı haber alır almaz ilgili arkadaşlarımız, kurumlarımız buraya intikal ettiler.

* AFAD, itfaiye ekipleri, diğer kolluk birimlerimiz, ilgili kurum ve kuruluşlarımızın bütün araçlarıyla Özel İdare, DSİ olsun burada olmaya çalıştık. İlk hedefimiz alanda herhangi bir can güvenliğiyle ilgili bir tehdit olmamasını istedik.

* Bir an evvel araçların özellikle bu saha içerisinden, Türkiye'den yolcu çıkış bölgesindeki biriken araçların yolcu sahasının dışına çıkarılmasıyla ilgili özverili bir çalışma yürüttü arkadaşlarımız. Kısmen zarar gören araçlarımız oldu ama can güvenliği ile ilgili bir problem yaşamadan bu araçların tahliyesini başardık.

[old_news_related_template title="Meteoroloji'den uyarı: Yağış geliyor, sıcaklıklar düşüyor" desc="Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazartesi gününden itibaren hava sıcaklığının ciddi ölçüde düşeceğini duyurdu. İstanbul dahil birçok ilde yağış bekleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/02/iecrop/saganak-iha-2_16_9_1532530666_16_9_1662126887.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/meteorolojiden-uyari-yagis-geliyor-sicakliklar-dusuyor-7343307/"]