Erzurum Palandöken ilçesinde bulunan Diyanete bağlı Hacı Bahattin Evgi Kur’an Kursu'nda kalan yaşları 10 ila 12 arasında değişen 14 çocuğa cinsel istismarda bulunan belletmen Hakan A., tutuklanmıştı. Daha sonra çocukların burada işkenceye de maruz kaldıklarını anlatmaları üzerine belletmenin yanı sıra Yurt Müdürü Nuhi K. ile temizlik görevlisi Uğur G.'nin de tutuklanmasına karar verilmişti.

MAĞDUR ÇOCUKLAR YAŞADIKLARI DEHŞETİ ANLATTI

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde üçüncü duruşması görülen davada daha önce duruşmaya katılamayan mağdur çocukların ifadeleri alındı.

Duruşmada çocuklar, daha önceki ifadelerinde olduğu gibi kafalarının duvardaki Atatürk posterlerine doğru çarpıldığını, üzerinde isimlerinin yazılı olduğu haydar isimli sopalarla dövüldüklerini, ağır hakaretlere uğradıklarını, bu olayların her gün yaşandığını tekrarladılar.

14 ÇOCUĞA İŞKENCE YAPMA SUÇUNDAN YARGILANIYORLAR

Mağdur ifadelerinin ardından ara kararını açıklayan mahekeme sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Davaya müdahil olan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatlarından Nilda Baltalı, “Sanıklar, Kuran kursunda 14 çocuğa işkence yapma suçuyla yargılanıyor. İşkenceye maruz kalan her çocuck için ayrı ayrı sanıklar hakkında 8 ila 15 yıl arası hapis isteniyor. Mahkeme heyeti kurs müdürü ve belletmenin tutukluluklarının devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 10 Ocak 2023 günü görülecek. Bu duruşmada kararın verileceğini öngörüyoruz” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Erzurum Palandöken ilçesinde Diyanete bağlı Hacı Bahattin Evgi Kuran Kursu belletmeni Hakan A.'ya altı çocuğa nitelikli cinsel istismar ve çocukları hürriyetten yoksun kılma suçundan Temmuz ayında 119 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. Ancak belletmen Hakan A.'nın cinsel istismarına maruz kalan çocukların bir de şiddet ve işkence gördükleri de ortaya çıkmıştı. Belletmen Hakan A.'nın yanı sıra yurt müdürü Nuhi K. ile temizlik görevlisi Uğur G. hakkında çocuklara karşı işkence davası da açıldı.

[old_news_related_template title="Kur'an kursunda işkenceyle suçlanan müdür ve hizmetlinin tahliye talebi reddedildi" desc="Erzurum'da, yatılı Kur'an kursunda 14 çocuğa işkence yaptıkları öne sürülen kurs müdürü Nuhi Karababa ile hizmetli Uğur Güngör'ün yargılanmalarına devam edildi. Haklarında her çocuk için 8 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanıkların tahliye talepleri reddedildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/27/iecrop/tokmak-1_16_9_1666882030.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/kuran-kursunda-iskenceyle-suclanan-mudur-ve-hizmetlinin-tahliye-talebi-reddedildi-7445231/"]