Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ilerleyen günlere dair yayınladığı hava durumu tahminlerine göre bugün yurdun büyük bir kısmında kar ve yağmur kendini gösterecek. Yağış bekleyen bölgelerde ise havanın çok bulutlu olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarında iki gün içinde büyük bir değişiklik beklenmezken hafta sonu sıcaklıkların artışa geçmesi bekleniyor.



UYARILAR  SÜRÜYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Muğla, Konya, Sinop, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Trakya ve kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

[old_news_related_template title="İSKİ Genel Müdürü: Beş barajımız taşıyor" desc="İstanbul'da son günlerde etkili olan kar yağışı ve sağanakların ardından İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Raif Mermutlu, uyarılarda bulundu. Vatandaşlara dere yataklarında bulunmamalarını söyleyen Mermutlu, 'Elmalı Barajı, Kazandere Barajı, Istrancalar'daki beş barajımız taşıyor.' dedi.  " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/21/iecrop/2-4_16_9_1647847146.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/iski-genel-muduru-bes-barajimiz-tasiyor-7024020/"]