Bartın’ın Merkez ilçesi Gölbucağı Mahallesi’nde inşa edilecek millet bahçesi için yapılan ihale sonuçlandı.

97 MİLYON 507 BİN TL HARCANACAK

TOKİ tarafından yapılan ‘Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi’ ihalesini 97 milyon 507 bin TL’ye Balans Yapı şirketi kazandı.

İhalede 7 şirket teklif verdi. Yapımı 400 gün sürecek olan millet bahçesinin 9 Ocak 2024’te tamamlanması bekleniyor. İnşaat faaliyetleri ise 6 Aralık’ta başladı.

OYUN ALANLARI, YÜRÜYÜŞ YOLLARI OLACAK

Bartın Adalet Sarayı’nın önünde fidanlık olarak bilinen arsada yapılacak olan millet bahçesinde yürüyüş yolu, bisiklet yolu, oyun alanları, kuru havuz, piknik alanı, spor salonu, millet kıraathanesi, Kızılay binası, mescit ve büfeler yer alacak.

AKP Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, millet bahçesini duyururken “Bartın'ımıza değer katacak, güzelliğine güzellik katacak bu önemli proje için başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve TOKİ Başkanımız Sayın Ömer Bulut'a teşekkür ederim” demişti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da 2021’in Mart ayında gerçekleştirdiği Bartın ziyaretinde projeyle ilgili “Ülke genelinde 292 millet bahçesi yapıyoruz. Bugüne kadar Türkiye’de 42 millet bahçemizi milletimize armağan ettik. Bartın’da da 71 bin metrekare büyüklüğünde bir millet bahçesi projemiz var” ifadelerini kullanmıştı.

MİLYARLARCA LİRA MİLLET BAHÇELERİNE GİDİYOR

Millet bahçeleri için milyonlarca lira para akmaya devam ediyor. Ekim-Kasım ayında TOKİ’nin imzaladığı sözleşmelerin bedeli 1 milyara ulaşmış durumda. Bu yıl imzalanan sözleşmelerin toplam tutarı ise 6 milyara geldi.

Afyonkarahisar'a yapılan yeni millet bahçesi için 110 milyon 444 bin lira harcanacağı ortaya çıkmıştı.

[old_news_related_template title="Millet bahçesine 110 milyon lira harcanacak" desc="Millet bahçelerine milyonlarca lira akmaya devam ediyor. Afyonkarahisar'a yapılan yeni millet bahçesi için 110 milyon 444 bin lira harcanacak. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/06/detay-kopya-4.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/millet-bahcesine-110-milyon-lira-harcanacak-7519542/"]