Ana sınıfı, ilkokul, ortaokul ve liseden oluşan özel okula, kentte yaşayan 10 ülkenin çocukları gidiyor. Rusya Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına göre eğitim verilen okulda Rus ve Ukraynalı öğrenciler, bir arada ders işliyor.

150'si Rus, 50'si Ukraynalı ve Kazakistan, Azerbaycan, ABD, Kırgızistan, Özbekistan, Belarus, Türkmenistan ve Tacikistan'dan toplam 400 öğrencinin eğitim gördüğü okulda hem Rus hem de Ukraynalı öğretmenler, aynı anda ders veriyor. Rusya'nın 3 gün önce Ukrayna'ya başlattığı askeri hareket sonrası öğretmenler barış mesajı verirken, özel Rus okulundaki eğitim aralıksız sürüyor. Ana dilin Rusça olduğu okulda, zaman zaman politikayla ilgili bilgilerin de verildiği derslerde özellikle barış dili vurgusu yapılıyor.



'SAVAŞ OLMASIN'

Ukraynalı sınıf öğretmeni İrina Biggenoğlu, "Sorunları politik çözselerdi daha iyi olurdu. Savaş olmasın. Biz burada birlikte yaşıyoruz" dedi.


Rus sınıf öğretmeni Olga Rusova ise, "Bu okulda her milletten hem öğrenci hem de öğretmen bir arada. Öğrencilerimize her zaman barışın önemini anlatıyoruz. 'Savaşa hayır' diyoruz" diye konuştu.


Savaşan iki ülkenin vatandaşı öğretmenlerinden barışın her zaman daha iyi olduğunu öğrenen öğrenciler de hep birlikte arkadaşlarıyla dostça yaşadıklarını söyledi. (DHA)
DHA

[old_news_related_template title="Twitter, Ukrayna ve Rusya'da reklamları durdurdu" desc="Twitter, Ukrayna'daki saldırılarla ilişkili riskleri en aza indirmek için Ukrayna ve Rusya'daki reklamları geçici olarak durdurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/26/iecrop/twitter-reuters1_16_9_1645862905.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/twitter-ukrayna-ve-rusyada-reklamlari-durdurdu-6975747/"]