Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün, başına yumruk atarak yoğun bakıma kaldırılmasına neden olan AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık hakkında yaptığı paylaşım büyük tepki çekti.

"ADAMIN DİBİYMİŞ"

Sofuoğlu, paylaşımında, "Adamın dibiymiş Zafer Işık anlayana anladığı dilden konuşmuş. Bu bir ecdat geleneğidir, elleri dert görmesin. Müslüman, yeri ve zamanına göre hareket etmesini iyi bilendir. Pısırıklar, Zafer Bey Kardeşimin bu adam gibi tavrını görsün de örnek alsın İnşaallah..." ifadelerini kullandı.

"GEREĞİNİ ACİLEN YAPIN"

Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun paylaşımına tepki gösteren İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, "Bu insan müsveddesi çakma fesli bir üniversite hocası. Üstelik üniversitelerin fuhuş yuvası olduğunu iddia edecek kadar ahlaksız bir zihniyette. Peki ya sapık bir şerefsizin üniversitelerimizde ne işi var? Gereğini acilen yapın" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Meclis'te 'yumruk' protestosu... Terk ettiler" desc="İYİ Partili Hüseyin Örs’ün AKP'li Zafer Işık tarafından darp edilmesi sonrası protesto... Bütçe görüşmelerinde konuşma sırası AKP grubuna gelince İYİ Partili ve CHP milletvekilleri salonu terk etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/07/07122022-tbmm-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/son-dakika-mecliste-yumruk-protestosu-terk-ettiler-7520615/"]