Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin'de Yusufeli Barajı'nın açılış töreninde konuştu. İstiklal Caddesi saldırısını, Kilis ve Gaziantep'in Karkamış ilçesine atılan roketleri hatırlatan Erdoğan şunları, söyledi.

- 4 yaşında çocuk, 22 yaşında öğretmenimiz şehit oldular. Bu kardeşlerimizin dökülen tek damla kanı dahi boşa gitmeyecektir.

- Saldırıların kaynakları bellidir. Bu bölgedeki teröristlerin her birinin kimliğini biliyoruz. Bu teröristleri kimlerin himaye ettiğini de biliyoruz. Sabrımız çaresizliğimizden veya kifayetsizliğimizden değildir. Sabrımız hukuk devleti olarak diplomasiye sonuna kadar riayet etme hassasiyetindendir.

 

ÜZERİMİZE DÜŞENLERİ YERİNE GETİRDİK

- Biz Suriye sınırlarımızın güvenliğe kavuşturulması hususunda her anlaşmaya riayet ederek üzerimize düşenleri yerine getirdik.

- Artık bu saatten sonra bizim için tek bir ölçü vardır. Tek bir sınır vardır. O da kendi ülkemizin kendi vatandaşlarımızın güvenliğidir. Bu güvenlik nereden başlayacaksa oraya kadar gitmek en meşru hakkımızdır. Kendi güvenlikleri için binlerce kilometreden gelenler bu hakkımızı anlayışla karşılamaları gerekiyor.

- Birkaç gündür uçağımızla, topumuzla, SİHA'mızla teröristlerin tepesindeyiz. İnşallah en kısa sürede tankımızla askerimizle, bizimle birlikte yol yürüyen ve yol yürüyecek olan dostlarımızla birlikte hepsinin kökünü kazıyacağız.

[old_news_related_template title="Süleyman Soylu, Katar'a gönderilen Türk polislerin fotoğraflarını paylaştı" desc="Katar 2022 Dünya Kupası'nda görevli 3 binden fazla EGM personeli görev başladı. İçişleri Bakanı Soylu polislerin fotoğraflarını paylaştı. Polislerin Katar'a görevlendirilmesi TBMM'de tartışmalara yol açmıştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/22/iecrop/fijmembwyae4wmy_16_9_1669099922.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/suleyman-soylu-katara-gonderilen-turk-polislerin-fotograflarini-paylasti-7493291/"]

[old_news_related_template title="Bahçeli'den Erdoğan-Sisi görüşmesine destek" desc="Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, Erdoğan-Sisi görüşmesine ilişkin 'Cumhurbaşkanımızın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Katar'da kurduğu temas doğru bir temastır. Bize göre arkası getirilmelidir. Bununla da kalınmamalı, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile de görüşme vasatı açılmalı, terör örgütlerine karşı ortak bir irade oluşturulmalıdır.' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/22/iecrop/bahceli_16_9_1669105178.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/bahceliden-erdogan-sisi-gorusmesine-ilk-aciklama-7493394/"]