İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na saat 12.45'te yangın haberi geldi. Levent Büyükdere Caddesi üzerindeki Metro City AVM'nin ek binasının çatısından dumanlar yükseldi.


Seyrantepe, Şişli, Beyoğlu, Bakırköy ve Sultangazi itfaiyeleri alevlere müdahale etti.



Metronun AVM girişi polis tarafından kapatıldı. İBB'den yapılan açıklamada AVM'nin altında olan metronun seferlerine sorunsuz şekilde devam ettiği öğrenildi.



Yoğun dumanın oluştuğu yangın nedeniyle ekipler Bakırköy'den tüp aracı ve diğer ilçelerden de takım desteği istedi.



Ekiplerce, AVM'deki vatandaşlar ve çalışanlar da tahliye ediliyor.



Yangın nedeniyle gökyüzünü kaplayan yoğun duman, çevre ilçelerden ve Anadolu Yakası'ndan da görüldü.



Saat 14.03 itibarıyla yangının kontrol altına alındığı bildirildi.



Soğutma ve duman tahliye çalışmaları devam ediyor.

TANIKLARI O ANLARI ANLATTI

AVM'de yönetiminden Ali İhsan Atar, "Yangının şuan halihazırda kiracımız olan fakat kapalı, faaliyette olmayan bağımsız bölümdeki yapıdan çıktığını düşünüyoruz. Hemen AVM'yi tahliye etmeye başladık. 8 dakika gibi çok kısa bir sürede herkesi tahliye ettik. İçeride duman tahliye fanlarımız çalıştı. 8 dakika içerisinde AFAD, itfaiye, polis herkes buradaydı. Şuanda soğutma çalışmaları devam ediyor. İçeride tabi duman oluştu, tahliye fanlarımız çalıştığı için sadece zemin katla sınırlı kaldığını düşünüyoruz. Zemin katta itfaiye çalışmalarından dolayı su birikintisi oluştu. Sebebini bilmiyoruz, itfaiye araştıracak. Çatıda, yangın çıkan bölgenin üstünde hiçbir konut olmaması sevindirici. Kapalı olan gece kulübü gibi tabir ettiğimiz mekandan da çıkmış olabilir, başka bir noktadan da çıkmış olabilir" dedi.

"POLİSLER VE GÜVENLİK GÖREVLİLERİ BAĞIRDILAR ÇIKMAMIZI SÖYLEDİLER"

Zemin katta bulunan bir mağazada çalışan Kadriye Çelebi, "Mağazadaydık, hiçbir şekilde beklemiyorduk böyle bir şeyi, polisler ve güvenlik görevlileri bir anda içeri girdiler. Bağırdılar. Çıkmamızı söylediler. Mağazada tek başımaydım, o korku ve panikle kepenk kapatmak zorunda kaldık. Zemin katta sadece dumanı gördük, dışarı çıkınca alevleri gördük. Zemin katta koşarak kaçanları görebildim sadece" diye konuştu.

[old_news_related_template title="Bursa'da yangın faciası: 8'i çocuk 9 ölü" desc="Dün gece yarısı Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir evde çıkan yangında yaşları 1 ile 11 arasında değişen 8 çocuk ile bir anne hayatını kaybetti. İlk belirlemelere göre yangın sobadan kaynaklı... Ölen çocuklardan ikisinin evde yaşayan çiftin yeğenleri olduğu öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/08/iecrop/aa-20221108-29387915-29387909-bursada_bir_evde_cikan_yanginda_8i_cocuk_9_kisi_yasamini_yitirdi_16_9_1667948876-325x160.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/bursada-yangin-faciasi-8i-cocuk-9-olu-7469006/"]