İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bergama’da yapımı planlanan millet bahçesine ilişkin açıklama yaparak, dava sürecinin devam ettiğini, stadyum çevresinde iş yeri yıkımlarının durdurulması çağrısını yaptı.

Soyer, bölgede yıkımlar nedeniyle esnafın mağdur olduğunu ifade ederek, “Pandemi süreci yetmezmiş gibi ekonomik krize karşı ayakta kalma mücadelesi veren esnafa karşı takınılan bu tutum kabul edilemez. Yargıya olan inancını koruyarak direnen Bergama esnafı, yıkılan dükkânların yanında, kapısının önü molozlarla dolmuş, elektriği kesilmiş, soğuk havaya rağmen tüple ısınarak ve iş makinelerinin gölgesinde ekmek mücadelesi veriyor. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. İnatla, baskıyla hiçbir kente değer katamazsınız. Yargı süreci devam ediyor. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak esnafın yanındayız” diye konuştu.

Stadyum esnafından İbrahim Turan da, dava sürecinin devam ettiğini ifade ederek, dükkanların 60 gün içinde boşaltılması için tebligat gönderildiğini, çözüm bulunamadığını ve yıkımların başladığını söyledi. Turan, alanda atıl duran ve yıkım bekleyen yerler dururken yıkımın iş yerlerinden başlatıldığını söyledi.

Yine esnaf Timuçin Cengiz de, yıkımlarla mağdur olduklarını ifade etti. 35 yıldır esnaflık yaptığını aktaran Özgür Kayısı da, “Satış yapamıyoruz. Buranın esnafıyla halkı bir bütündür. Biz yapılmasın demedik” diye konuştu. (İHA)

[old_news_related_template title="Başkan Soyer, bir ilk diye duyurdu" desc=" İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Diyarbakır’da düzenlenen 1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı'na katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin standının da bulunduğu fuarda konuşan Başkan Soyer, 'Bu yıl fuarın ilki yapılıyor. Diliyorum Mezopotamya bölgesinde bu devam edecek. Biz de bu fuarın içinde yer alarak var olmaya devam edeceğiz. İzmir ve Diyarbakır kültürü burada harmanlanıyor. Çok iç içe geçen, çok ortak paydamız var. Bugün de o nedenle Diyarbakır'da olmaktan mutluyuz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/24/iecrop/soyer_16_9_1648136035.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/baskan-soyer-bir-ilk-diye-duyurdu-7031958/"]

[old_news_related_template title="Soyer: Ne kadar kucaklaşırsak o kadar güç kazanacağız" desc="Diyarbakır’da düzenlenecek 1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’nın öncesinde İzmir Mardinliler Federasyonu’nun daveti üzerine Mardin’e uğrayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, tarihi çarşıda esnafla ve yurttaşlarla bir araya geldi. CHP Mardin İl Başkanı Mehmet Kılınçaslan’a İzmir’den getirdiği zeytin fidanını armağan eden Soyer, “Biz ne kadar bütünleşirsek, ne kadar birbirimizi kucaklarsak o kadar güç kazanacağız” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/23/iecrop/f087cdcd-9317-4ba5-ab30-04d9bcd37fce_16_9_1648059963.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/soyer-ne-kadar-kucaklasirsak-o-kadar-guc-kazanacagiz-7029928/"]