Muğla’nın Milas ilçesinde Milas Belediyesi tarafından düzenlenen Turhan Selçuk’un Sanatı Sempozyumu ve 12. Turhan Selçuk Uluslararası Karikatür Yarışması Ödül Töreni kapsamında açılışı yapılan parka bu gece yarısı saldırı düzenlenip parktaki sanat eserleri ve çocuk oyun alanlarının tahrip edildiği görüldü.

Gece saatlerinde parka gelen kimliği belirlenemeyen kişilerin ateş yakarak oyun gruplarına ve zemine zarar verdi. Türkiye’de ilk ve tek, dünyada ise bilinen tek karikatürlü park olma özelliğine sahip olan parka yapılan saldırı tepki çekti.

Milas Belediyesi tarafından konuyla ilgili inceleme başlatıldı. CHP’li Belediye Başkanı Muhammet Tokat “Sanata, doğaya, güzelliğe, çocuklarımızın mutluluğuna zarar verecek kadar gözü dönmüş olan kişilere söylenecek söz bulamıyorum. Suçlu veya suçluların bulunması için gerekli yasal işlemi başlattık" diye konuştu.

Geçtiğimiz eylül ayı sonunda Milas’ın Beçin Mahallesi’nde bulunan 2. Soğukkuyu Caddesi’ndeki bir parka kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarar verilmiş, parktaki oyun grupları kullanılamaz hale gelmişti.