Veteriner Prof. Dr. Hasan Bilgili, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde öğretim üyesi olduğu 2019 yılının Nisan ayında, kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B.'ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklandı, daha sonra savcılık tarafından resen tahliye edildi.

Olayla ilgili idari soruşturma kapsamında üniversitedeki görevinden alınan Bilgili ile yardımcısı veteriner hekim Serkan Durmaz hakkında 'nitelikli cinsel saldırı', 'cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma', 'tehdit' ve 'hakaret'; Ç.B.'nin olay sonrası götürüldüğü jinekolog Dr. Hüseyin Şenyurt hakkında da 'delilleri yok etmek' suçundan dava açıldı.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Ankara 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına sanıklar, mağdur Ç.B. ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının mütalaasını dosyaya sunduğunu belirterek savcıya söz verdi.

Savcı, sanık Hasan Bilgilinin, nitelikli cinsel saldırı suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep ederken, 'cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma' suçundan beraatını istedi.

Savcı, sanık Serkan Durmaz hakkında 'nitelikli cinsel saldırı suçuna iştirak', 'cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarının tamamında beraat, sanık Dr. Hüseyin Şenyurt hakkında ise delilleri yok etmek suçundan beraat istedi. Mahkeme, taraf avukatlarının savunma için süre taleplerini kabul ederek duruşmayı erteledi. (DHA)

[old_news_related_template title="Veterinere profesörden cinsel saldırı davasında DNA raporu çıktı..." desc="Ankara’da cinsel taciz iddiasıyla yargılanan veteriner Hasan Bilgili’nin yargılanmasında yeni gelişme yaşandı. Dosyaya giren raporda Bilgili’nin DNA’sının Çağla B.’nin iç çamaşırında yer aldığına ve bunun kıyafetlerin birbirine dokunmasıyla oluşamayacağı belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/29/iecrop/tecavuzcu-hasan-bilgili-foto-dha_16_9_1606310290-880x495-1_16_9_1651232429.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/veterinere-profesorden-cinsel-saldiri-davasinda-dna-raporu-cikti-7105888/"]