Beyoğlu Cihangir’de geçtiğimiz aylarda sabaha karşı meydana gelen olaylarda, hırsızlar ilçede gözlerine kestirdikleri 6 adrese farklı zaman dilimlerinde girerek hırsızlık yaptı. Malzemeleri çalarak kaçan hırsızların bir süre izine rastlanılmadı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

DİKKAT DAĞITMAK İÇİN ÇÖPÜ KULLANDILAR

Polis ekipleri hırsızlığın yaşandığı adreslerin çevrelerinde bulunan güvenlik kamerası görüntülerini tek tek inceledi. Polis incelemeler sırasında bazı şahısların çöp konteynırına malzeme attığını, daha sonrada birilerinin ticari taksiyle gelerek atılanları aldığını fark etti. Beyoğlu polisinin dikkatli incelemeleri sonucu hırsızların rahat kaçabilmek ve çevredekilerin dikkatini dağıtmak için uyguladıkları taktiği kısa sürede çözdü.

HIRSIZLAR YAKALANDI

Yapılan incelemelerde şahısların emniyette toplamda 30 adet suç kaydı bulunan Tevfik O., Ahmet P. ve İmdat A. olduğunu tespit etti. Hırsızlardan Tevfik O. ve Ahmet P.’nin çaldıktan sonra attığı malzemeleri taksi ile olay yerine gelen İmdat A.’nın aldığını ve şahısların Fatih’te bir adreste buluştukları belirlendi.

Ekiplerin yaptığı çalışmalar neticesinde Tevfik O. ve Ahmet P. Şişli’de yakalanarak emniyete götürüldü. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Tevfik O. ve Ahmet P. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çöpten malzemeleri alan İmdat A. ise Sultangazi’de bulunan evinde gözaltına alındı. (İHA)

[old_news_related_template title="Camiden 100 bin TL’lik ses sistemi hırsızlığı kamerada" desc="İstanbul Üsküdar Altunizade’de bulunan bir cami içerisinden, 08 Mart Salı günü 2 adet şamdanın çalınması ve 19 Mart cumartesi günü yaklaşık 100 bin TL değerindeki ses sisteminin çalınması sonucu Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerin şahısları yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar neticesinde şahısların şamdanları 650 TL’ye bir hurdacıya sattıkları, ses sistemini ise bir teknolojik ürün mağazasına sattıkları belirlendi. Konu ile ilgili 3 şahsın yakalandığı ve şahısların çok sayıda sabıkası olduğu öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/23/iecrop/cami_16_9_1648043954.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/camiden-100-bin-tllik-ses-sistemi-hirsizligi-kamerada-7029560/"]