Şanlıurfa OSB’de faaliyet gösteren Uğur Tekstil’de çalışan 29 yaşındaki Sedat Aslan, 18 Kasım 2021'de bağlı olduğu DİSK-Tekstil İş Sendikası’ndan istifa etmediği için 96 arkadaşıyla birlikte işten çıkarıldı. Evli ve 3 çocuk babası olan Aslan, kara listeye alındığı için, başka fabrikalarda uygun pozisyonlar bulunmasına karşın işe giriş başvuruları kabul edilmedi. Genç adam, bulduğu bir çatı işinde çalışmaya başladı.

İŞİNE İADE EDİLDİ AMA...

Bu arada mücadele sonucu Uğur Tekstil’de işten çıkarılan işçilerin istekleri kabul edilerek gruplar halinde eski çalıştıkları işlerine iadeleri kararlaştırıldı. Geçtiğimiz ay işe başlayanların ardından, son olarak ise Sedat Aslan’ın da aralarında bulunduğu 40 işçinin 1 Nisan 2022 itibarıyla eski fabrikasında işbaşı yapması konusunda bildirimde bulunuldu. Ancak, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesindeki bir fabrikanın çatısının tamir işinde çalışan Sedat Aslan, rüzgarın etkisiyle dengesini yitirerek düştü ve işine dönmesine 4 gün kala yaşamını yitirdi.

ÇALIŞMA ARKADAŞLARINDAN TEPKİ

Sedat Aslan’ın yeniden işine kavuşmasına 4 gün kala çatıdan düşerek yaşamını yitirmesi, birlikte hak mücadelesi verdiği çalışma arkadaşları tarafından tepki ve üzüntüyle karşılandı.  İşçiler sosyal medya hesaplarından, “Uğur Tekstil isimlerimizi kara listeye aldığı ve fabrikalarda iş bulamadığı için çatı işine gidiyordu. 29 yaşındaydı ve 3 çocuğu vardı” paylaşımı yaptı.

Birleşik Tekstil, Dokuma İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Genel Başkanı Mehmet Türkmen ise, “Affet bizi kardeşim. Seni aramızdan alan bu kahpe düzene engel olamadığımız için bağışla. Haksız yere işten atıldığını, adını kara listeye alan kansızlar yüzünden iş bulamadığını, o kansızlarla iş birliği yapan alçakları unutmayacağız. Unutanın, affedenin Allah belasını versin” şeklinde olayda suçlu olan kişilere tepki gösterdi.

[old_news_related_template title="Fırtınada çatının altında kalan işçi, 18 gün sonra yaşamını yitirdi" desc="Gaziantep'te, fırtına nedeniyle yerinden sökülerek uçan çatının altında kalarak ağır yaralanan inşaat işçisi Nuri Üstünel (42), hastanede 18 gün süren yaşam savaşını kaybetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/27/iecrop/isci-olumu_16_9_1648369087.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/firtinada-catinin-altinda-kalan-isci-18-gun-sonra-yasamini-yitirdi-7036817/"]