Kars'ın baraj bölgesinde havaların ısınmasıyla donan göletler, kısmen çözülmeye başladı. Kardelenlerin de açtığı bölgede kuşlar ve ördekler baraj göletinin eriyen bölgesinde yiyecek arıyor.



Bölgedeki güzelliği görmek için 2 kilometre yürüdüklerini söyleyen Okan Avşar, Kars Baraj Göleti'nin çözülen buzları doğal bir şelale oluşturmuş. Geçmişte bu yoktu. Hayretle izledik şu an yoldan yaklaşık 2 kilometre içerideyiz, uzaktan gördük ve yakınına kadar geldik. Gerçekten müthiş. Belki kameralara yansımıyor ama sesleri duymanız gerekiyor" dedi. (DHA)

[old_news_related_template title="Eriyen kar suları Bartın Irmağı'nı yükseltti" desc="Bartın'da iki gün süren sağanak, yüksek kesimlerdeki karların erimesine neden oldu. Kent merkezinden geçen Bartın Irmağı 5 metre yükselirken, küçük iskeleler suya gömüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/03/iecrop/fotodha.bartin_16_9_1641198898.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/eriyen-kar-sularibartin-irmagini-yukseltti/"]