Amazon, para veya ürün karşılığında web sitesinde yanıltıcı yorumlar yayınlamak isteyen kullanıcıları toplayan grupları kapatmaya çalışıyor.

Times'ın haberine göre, Amazon, yasal olarak elinde olan bilgileri, "kötü aktörleri" belirlemek ve görevlendirilen sahte incelemeleri kaldırmak için kullanacağını söyledi.


Amazon, grupların arkasındaki dolandırıcıların, araba stereoları ve kamera tripodları da dahil olmak üzere Amazon'da bulunan yüzlerce ürün için sahte incelemeler talep ettiğini söylüyor. Davada belirlenen gruplardan biri, Facebook'un ana şirketi Meta tarafından bu yılın başlarında kapatana kadar 43.000'den fazla üyesi olan “Amazon Ürün İncelemesi” oldu.


"YAPACAK DAHA ÇOK İŞ VAR"


Üreticiler veya üçüncü taraf satıcılar, Amazon Marketplace'te ve arama motoru sonuçlarında görünürlüğü artıran, özellikle olumlu olan çok sayıda incelemeyi satın alıyor. Müşterilerin de olumlu değerlendirmeleri olan ürünleri satın alma olasılığı daha yüksek oluyor.

Meta, grupların çoğunu kaldırdığını ve diğerlerini kendi politikasını ihlal ettikleri için araştırdığını söyledi, ancak bir kaynak "yapacak daha çok işleri" olduğunu kabul etti.

[old_news_related_template title="Obama çifti Spotify'dan Amazon'a transfer oldu" desc="ABD'nin eski başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama, Spotify ile olan podcast anlaşmalarını yenilemediler ve Amazon'a geçtiler." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/22/iecrop/depophotos_15606418_16_9_1655908126.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/obama-cifti-spotifydan-amazona-transfer-oldu/"]

[old_news_related_template title="Amazon'un eski CEO'su eski eşini öldürmek için kiralık katil tutmuş" desc="ABD merkezli teknoloji ve perakende şirketi Amazon'un Meksika'dan sorumlu eski başkanı Juan Carlos Garcia'nın Hollywood filmlerini aratmayan bir operasyonla eski eşini öldürttüğü ortaya çıktı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/12/iecrop/amazon_16_9_1655026937.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/amazonun-eski-ceosu-eski-esini-oldurmek-icin-kiralik-katil-tutmus-7189286/"]

[old_news_related_template title="Amazon çalışanları protesto ediyor: Trans karşıtı kitap satışı yine gündemde" desc="Amazon, Onur Yürüyüşü etkinliklerinde protestolarla karşı karşıya kaldı. 2021'de bir grup Amazon çalışanının şirketten ayrılmasına neden olan trans karşıtı kitapların satışı yeniden protestoların odağında. Şimdi, bir grup çalışan, yeniden bu kitapların satışının devam etmesini protesto ediyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/02/iecrop/amazon-reuters1_16_9_1654179510.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/amazon-calisanlari-protesto-ediyor-trans-karsiti-kitap-satisi-yine-gundemde-7171240/"]