Trabzonspor'un yanlış transferler ve takım kurgusundaki stratejik planlama yanlışları yaptığı için kadrosunu güçlendireceğine güç kaybı yaşadığını görmekteyiz.

1- Sevgili Abdullah Avcı senin Cornelius gibi forvetin var. Trezeguet’yi kim seyretti, mahalle topçusu gibi sadece kendisi için oynayan, takım arkadaşlarına pas atmayan, Cornelius’a orta yapmayan Trezeguet’yi... Nwakaeme’nin yerine bunu kim aldırttı ve Trabzonspor’un sol kanadını kim çökertti! Sevgili hocam, sen bu oyuncunun transferine nasıl izin verdin, nasıl güvendin? Aynı paraya Nwakaeme de kalırdı, çok büyük yanlış yapıldı. Abdullah hoca yaptığın yanlış transferlerle kendi başını ağrıttın

2- Sevgili hocam kadroda 10 numara olarak Abdülkadir Ömür ve Bakasetas var. Buraya 3. bir 10 numara alıp da kadro şişkinliği niye yapıyorsun? Seni şampiyon yapan bu iki oyuncunun psikolojisini neden bozuyorsun? Enis Bardhi iyi oyuncu olabilir ancak senin öncellikle ihtiyacın değil; senin forvete ihtiyacın var. Cornelius’un alternatifi yok, sakatlansa takım forvetsiz kalacak. Yanlış transfer yaptığın için tüm sorumluluk sana aittir. Trabzonspor güç kazanacağına bazı mevkileri eksik bazı mevkilerde fazla olduğu için kadro zafiyetine uğramıştır.

3- Hakem Ali Palabıyık senin torpilin kimden, seni kim koruyor ve kolluyor? FIFA kokartını nasıl takabildin? Süper Lig’de uzun yıllardır maç yönetiyorsun, bir tane mükemmel yönettiğin bir maç var mı ki FIFA kokartını hak ettin? Yönettiğin her maçta verdiğin yanlış kararlarla maalesef maçın önüne geçiyorsun. Sen ancak alt liglerde maç yönetebilirsin.