Kahramanmaraş’ta dün iki büyük deprem yaşandı. Deprem 10 ilde hissedildi ve yıkıcı etki yarattı. Depremde ailesiyle birlikte Adıyaman’da enkaz altında kalan AKP Adıyaman Milletvekili Yakup Taş’ın da hayatını kaybettiği bugün öğrenildi.

2 gündür süren arama kurtarma çalışmaları sonrası Milletvekili Yakup Taş ile ailesinden eşi, kardeşleri ve torunlarının da aralarında bulunduğu 20 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

AKP milletvekilleri Taş için taziye mesajı yayınladı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter adresinden yaptığı açıklamada, ''Kaybettiğimiz bütün canlara rahmet diliyoruz. Hepsinin mekanı cennet olsun. Adıyaman Milletvekilimiz Yakup Taş depremde hayatını kaybetti. Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun'' ifadelerini kullandı.

AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın da bugün öğleden sonra partisinin Adıyaman Milletvekili Yakup Taş ve ailesinin cansız bedenine ulaştıklarını belirterek, "Acımız çok büyük. Yakup Taş milletvekilimiz ile birlikte ailesinden 21 kişi hayatını kaybetti. Benim de ailemden kuzenlerimi kaybettik. Çok üzgünüz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de yayınladığı taziye mesajında, "Ak Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş’ın yaşadığımız büyük deprem felaketinde hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendim. Merhuma Yüce Allah’tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun" dedi.

ŞENTOP'TAN TAZİYE MESAJI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Deprem felaketinde enkaz altında kalan, AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş'ın hayatını kaybettiğini derin bir teessürle öğrendim. Merhum vekilimize ve deprem felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

YAKUP TAŞ'IN ÖZGEÇMİŞİ

Taş, 2002,2 007 ve 2011 Genel seçimlerinde AK Parti Milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yaptı. 01 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde AK Parti Adıyaman 5. sıra milletvekili adayı olarak seçimlere katıldı, 2018'de milletvekili seçildi.

Siyasi faaliyetlerinin yanı sıra Adıyaman'da zirai ve ticari alanda faaliyet gösteren şirketlerin girişimciliği, kuruculuğu ve yöneticiliği, Adıyaman Spor Kulübü yöneticiliği ile 2002 yılından 2011 yılına kadar Adıyaman Ziraat Odası Başkanlığı görevini yürüttü. Taş, evli ve 6 çocuk babasıdır. (ANKA)