BEŞİKTAŞ BURSASPOR MAÇ ÖZETİ İZLE
MAÇ İSTATİSTİKLERİ
Mücadeleye ev sahibi ekip hızlı başladı. 22’de Mario Gomez maçtaki gol perdesini açtı ve siyah-beyazlı ekibi öne geçirdi. 28’de Traore skora dengeyi getiren sayıyı kaydetti. İlk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi. 53’te Alexis Delgado, Kartal’ı maçta bir kez daha öne geçirdi. 57’de kazanılan penaltı vuruşunda, topun başına Mario Gomez geçti. Alman yıldız, ilk vuruşta Harun’dan seken topu iyi takip etti ve golünü attı. 71’de Bursaspor, Stoch ile farkı 1’e indirdi. Başka gol sesi çıkmadı, Beşiktaş maçı 3-2 kazandı. Maçın bitiminde Beşiktaş’tan Quaresma ve Bursaspor’dan Hosogai ikinci sarı karttan kırmızı gördü. Bu sonucun ardından siyah-beyazlı ekip puanını 66 yaparak maç fazlasıyla Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 6’ya çıkarttı. Bursaspor, 38 puanla 9. sıradaki yerinde kaldı. Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Sivasspor ile kozlarını paylaşacak. Yeşil-beyazlı ekip ise, evinde Akhisar Belediyespor ile karşılaşacak.
MAÇ SONUNDA İKİ KIRMIZI KART
Burassporlu futbolcuların, Beşiktaşlı futbolculara sert müdahalede bulunmasıyla ortam gerildi. Maçın son düdüğünden sonra Hosogai, Quaresma’ya sert müdahalede bulundu.
Portekizli oyuncu, Bursasporlu rakibinin yanına tepki için koştuktan sonra Hosogai kendisini yere bıraktı. Hakem Barış Şimşek iki futbolcuya kırmızı kart gösterdi.
GOLÜ ATAMASAYDIN ÖLDÜRÜRDÜK MESAJI
Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında Bursaspor’u 3-2 yenen Beşiktaş’ta Mario Gomez, mücadeleyi değerlendirdi. Vodafone Arena’da ilk golü atarak adını tarihe yazdıran Alman yıldız, arkadaşından gelen ilginç mesajı da yayıncı kuruluşta açıkladı.
Bursaspor’a 2 gol atan Mario Gomez’in sözleri şöyle;
“Mutluyuz. Çok değerli bir 3 puan kazandık. Bir arkadaşım maçtan sonra mesaj attı; “Golü atmasaydın senin öldürürdük. Çünkü Sosa orada boştu” diye ama ben gerçekten orada Sosa’yı göremedim. Bu akşam maçı çok daha kolay kazanabilirdik ama böyle oldu. Çok mutluyuz.
Fenerbahçe ve bizden bahsetmek istemiyorum. Ortada çok basit bir hesap var. Tüm maçları kazanmamız gerekiyor. Buradaki atmosfer ve galibiyet bize büyük bir ivme kazandırdı.
Bugünlerde top bana geri geliyor. Golden önce de kaleci çok iyi kurtarışlar yaptı. Penaltıda da son ana kadar sakin kaldı. Ben de son anda fikrimi değiştirdim ve en kötüsü de bu oldu. Ama en sonunda gol atmayı başardım.“