Danimarka polisiyle Türk polisi arasındaki fark
Danimarka’da iki polis memuru kullandıkları devriye aracı ile denize giren çocukları eğlendirdi.
Nerede olduğu belirtilmeyen görüntüler sosyal paylaşım sitesinde yayınlandı. Görüntülerde, polis memurları limanda kenara kadar yaklaştırdıkları aracın yanında dururken, çocuklar polis aracının kaportasını kayma zemini olarak kullanıyor ve denize atlıyorlar. Çocuklar polis aracından denize kaymaktan büyük zevk alırken, polisler de onları zevkle seyrediyor ve nasıl kaymaları gerektiğini gösteriyor.
"POLİS İHTİYAÇ OLDUĞUNDA HALKIN YANINDADIR"
Emniyet Müdürlü görüntüler üzerine “polis ihtiyaç olduğu her zaman halkının yanındadır. Bu kez havalar sıcak olunca denize giren çocukların yanında oldu ve onları sevindirdi. Polis halk için vardır” açıklamasında bulundu.
TÜRK POLİSİNDEN 'ORANTISIZ GÜÇ'
Danimarka'daki bu görüntüler ise, akıllara Türk polisini getirdi. Türk polisi, Gezi Parkı olayları sırasında 'orantısız güç' kullandığı için çok kez eleştirilmişti.
Geçtiğimiz hafta tüm Türkiye'yi ayağa kaldıran Uğur Kurt'un ölümünde ise polisin gerçek silah kullandığı tespit edilmişti. Katıldığı bir cenaze töreninden çıkarken polis kurşunuyla hayatının kaybeden Uğur Kurt'un ölümü, polisin olaylara müdahalede gerçek mermi kullanması konusunu yeniden gündeme getirdi.
