
Ödül töreninde konuşan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkileri konusunda, "Cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık makamı üzerinden spekülasyon yapanlara bir kez daha sesleniyorum, siz ne yaparsanız yapın, bizim dava arkadaşlığımıza zerre miktar zarar veremezsiniz" dedi.
TUĞRUL TÜRKEŞ'E TEŞEKKÜR
Davutoğlu, geçici hükümette görev almak üzere bakanlık teklifinde bulundukları Tuğrul Türkeş için de , "Bakanlık teklifte bulunduğumuz sayın Tuğrul Türkeş'e huzurlarınızda teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;
(Başbakanın teklifine evet diyenler onursuzdur, ahlaksız bir siyasete alet olurlar) gibi kendi milletvekillerine baskı yaparak onların iradelerine ipotek koymaya çalışanlar, TBMM'nin onuruyla oynamışlardır. Milletten onay alıp bu Meclis'e girmiş olan her milletvekili, siyaseten bize en karşı duruşa sahip olsa dahi onurludur, bizim saygımızı hak eder."
"TÜRKEŞ BÜTÜN BASKILARA KARŞI EVET DEDİ..."
Evet diyen Sayın Tuğrul Türkeş'e huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Bütün bu baskılara karşı, Anayasa'nın gereğini, siyasi ahlakın ve böyle bir kritik dönemde devlet adamı ahlakının gereğini gösterdiği için Sayın Türkeş'e bir kez daha teşekkür ediyorum.
Özellikle de Güneş Motel benzetmesi yapanlara sesleniyorum, o Güneş Motel'i kimin yaptığı belli. Güneş Motel CHP zihniyetinin ürünüdür. Hiçbir zaman biz bu oyunların içinde olmadık.
Sayın Bahçeli dün yaptığı açıklamada, bu tavrı tarihin yazacağını söylüyor. Tarih, sorumluluktan kaçanları da yazacak. Tarih, millet beka mücadelesi verirken 'Hayır, hayır, hayır' diyenleri de yazacak.
SÜMEYYE ERDOĞAN HAKKINDAKİ AÇIKLAMALAR...
Sayın Kılıçdaroğlu'na bir çağrıda bulunmak istiyorum burada. Günlerdir bize siyasi ahlaktan bahsedenler, bir CHP milletvekilinin irfan, ahlak sahibi bir genç hanımefendiye dönük yaptığı çirkin iftira konusunda sessiz kalıyorlar. Cumhurbaşkanımızın kızı Sayın Sümeyye Erdoğan'a dönük olarak yürütülen bu alçakça kampanya her şeyden önce siyasi ahlaksızlığın en çarpıcı örneğidir.
"BİZ HAD BİLDİRMEYİ DE BİLİRİZ"
Sayın Kılıçdaroğlu ile son iki buçuk aydır, son derece nazik, nezaket kuralları içerisinde görüşmeler yaptık. Karşılıklı olarak birbirimizi tanıdık, ailelerimizden bahsettik. Şimdi kendisine sesleniyorum, bu milletvekilinin haddini siz bildirin. İnsanların aileleriyle siyasilerin aileleri üzerinden bir takım oyunlara kalkışan bu insanların haddini siz bildirin. Ama siz bildirmezseniz biz had bildirmeyi de biliriz.