Arnavut Ciğeri tarifi püf noktaları bilindiğinde oldukça basit bir tariftir. Arnavut Ciğeri nasıl yapılır sorusunun cevabını vermeden önce püf noktaları bilmek işinizi kolaylaştıracak. Haberimizden Arnavut Ciğeri tarifini ve püf noktalarını bulabilirsiniz. ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ Malzemeler; 600 gram dana ciğeri 1 çay bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber Kızartmak için: 2 su bardağı ayçiçek yağı Servisi için: 1 adet büyük boy kırmızı soğan 1/4 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı sumak 1 çay kaşığı kimyon PÜF NOKTASI Yumuşacık Arnavut ciğeri yemek için; kuşbaşı büyüklüğünde doğradığınız ciğerleri yıkamayın. Derin bir süzgeçte bekletip, kanı süzüldükten sonra unladığınız ciğerleri kızgın yağda birkaç seferde kızartın. Fazla yağını süzdürdüğünüz ve parti parti kızarttığınız ciğerleri, servis işlemi öncesinde kapağı kapalı bir kapta muhafaza edin. ARNAVUT CİĞERİ NASIL YAPILIR? Ciğerlerin zarını çıkarttıktan sonra kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. Kanı süzülmesi için bekleyin. Ciğerleri unladıktan sonra kızgın yağda renk alana kadar kızartın. Dilerseniz unlamayı karabiber ve tuz karışımıyla yapabilirsiniz. Arzuya göre toz kırmızıbiber katabilirsiniz. Kızartma esnasında mümkünse zeytinyağı kullanabilirsiniz. Kızarttığınız ciğerleri kapağı kapalı bir kapta bekletin. Kırmızı soğanı incecik doğradıktan sonra sumak ve kıyılmış maydanozla harmanlayın. Kimyon ilave ettiğiniz Arnavut ciğerini soğan salatası eşliğinde sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.