Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Kolay yaprak sarma tarifi: İşte zeytinyağlı yaprak sarmasının püf noktaları!
Kolay yaprak sarma tarifi: İşte zeytinyağlı yaprak sarmasının püf noktaları!
Birçok kişi tarafından her öğünde severek tüketilen zeytinyağlı yaprak sarma, mutfağımızın en gözde lezzetleri arasında yer alıyor. Zeytinyağlı yaprak sarmanın tarifi kadar, sararken uygulanması gereken püf noktaları da önem taşıyor. İşte en kolay zeytinyağlı yaprak sarma tarifi, yaprak sarmasının püf notkaları ve zeytinyağlı yaprak sarmanın nasıl pişirileceğine dair detaylar...
Gurme 6 Şubat 2018 - 16:09

Bir yemek masasında bulunduğunda tüm gözleri üzerine çevirecek yiyeceklerden olan zeytinyağlı yaprak sarma birçok kişi tarafından zor sanılarak yapılması denenmiyor. Kolay yapraksarma tarifi ve yaprak sarmasının ipuçları sayesinde çok fazla malzemeye gerek kalmadan basitçe lezzetli yaprak sarma hazırlayabilirsiniz. İşte yaprak sarmasının nasıl hazırlanacağına ve nasıl pişirileceğine dari merak edilen ayrıntılar…

YAPRAK SARMASININ PÜF NOKTASI

Yaprak sarması için yaprakları kaynar suda 2- 3 dakika haşladıktan sonra durulayıp kullanın.Sarmaları sararken olabildiğince küçük ve sıkı sarılmasına özen gösterin.Kuş üzümlerini kumunun gitmesi için; bol suda bekletip, duruladıktan sonra kullanın. Mümkünse; mevsiminde, az damarlı, taze asma yaprağı kullanın.Salamura yaprak kullanıyorsanız; tuzunun gitmesi için bol suda yıkayın.

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI MALZEMELERİ

-300 gram asma yaprağı
-1 adet limon
-4 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 su bardağı sıcak su

yaprak-sarma-puf-nokta

YAPRAK SARMASI İÇİ MALZEMELERİ

3 adet orta boy kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1/2 çay kaşığı tarçın
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz

YAPRAK SARMASI NASIL PİŞİRİLİR?

Sarmanın iç harcını hazırlamak için; kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. Soğanları renk alana kadar kavurun. Ilık suda 5 dakika kadar bekletip suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri soğanlarla birlikte, pirinçler şeffaf bir görünüm kazanana kadar kısık ateşte kavurun. Ardından sırasıyla; dolmalık fıstık, kuş üzümü, karabiber, yenibahar, tarçın, kesme şeker ve tuzu ekleyin. Sıcak suyu ilave edin ve iç harcı kısık ateşte 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın. Salamura asma yapraklarını bir servis tabağına damarlı kısımları üstte kalacak şekilde açın. Her bir yaprağın orta kısmına; hazırlayıp, ılıttığınız iç harçtan birer tatlı kaşığı kadar paylaştırın. Kenar kısımlarını içe alıp, geniş kısmından uç kısmına doğru ilerleyerek tüm yaprakları sıkı bir şekilde sarın. Sarma tenceresinin tabanını birkaç adet asma yaprağı ile kaplayın. Hazırladığınız sarmaları, sıra halinde, yan yana dizin. Limonu halka halka dilimledikten sonra sarmaların üzerine yerleştirin. Sıcak suyu ve zeytinyağını sarmaların üzerine gezdirin. Pişme esnasında açılmamaları için; üzerlerine düz bir servis tabağı kapatın. Hazırladığınız sarmaları, kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin. Arzuya göre; ılık ya da soğuk olarak servis edin. Yemeği pişirirken üzerine porselen tabak kapatarak buharlı bir şekilde düzgünce pişmesine yardımcı olursunuz.