Hünkâr beğendi nasıl yapılır? Kolay hünkâr beğendi tarifi…
Osmanlı'da saray mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden iri olan hünkâr beğendi günümüzde de birçok sofrayı donatmaktadır. Siz de sevdiklerinize değişik ve lezzetli bir yemek sunmak isterseniz hünkâr beğendi tarifini deneyebilirsiniz. İşte kolay hünkâr beğendi malzemeleri ve ayrıntılı tarifi…
Saray mutfağının baş yapıtlarından biri olan hünkâr beğendi oldukça lezzetli ve pratik bir tariftir. Adının ağırlığına aldanmayın. Aşamaları fazla olsa da oldukça kolay yapılabilen ve güzel bir tariftir. Kolay hünkâr beğendi tarifi nasıl olur derseniz buyurun tarifimize. İşte patlıcanın tereyağı ile harmanlanmasının ardından mis gibi bir etle buluşmasını sağlayan hünkâr beğendi malzemeleri ve ayrıntılı yapılışı…
Hünkâr beğendi malzemeleri
Eti için;
-200 gr kuşbaşı et
-3 kaşık sıvı yağ
-1 tane soğan
-1 tane biber
-1 tane domates
-1 kaşık salça
-2 bardak su
-Tuz
-Karabiber
Beğendi için;
-3 tane patlıcan
-1 çay bardağı süt
-1 kaşık tereyağı
-1 kaşık un
-Tuz
-½ bardak kaşar rendesi
Hünkâr beğendi yapılışı
Öncelikle patlıcanları fırında közleyin. Közlediğiniz patlıcanları soyun ve çok ince doğrayın. Daha sonra tavaya aldığınız tereyağının üzerine unu ekleyin. Biraz kavurduktan sonra patlıcanları ekleyin. İyice ezip bu şekilde kavurduktan sonra ocağı kısın ve sütü ekleyin. Bu şekilde iyice karıştırıp pişirin. Daha sonra kaşarı ekleyin, biraz daha karıştırdıktan sonra ocağı kapatabilirsiniz. Bir başka geniş tavanın içine yağı ekleyip ısıtın. Ardından etleri ekleyin. Etler suyunu çekip tekrar çekinceye kadar kavurun. Üzerine ince ince doğradığınız biber ve soğanları ekleyin. Biraz da bu şekilde kavurduktan sonra salçayı ekleyin. Daha sonra domatesleri ekleyin. Üzerine yaklaşık 2 bardak su eklenir ve kapağı kapatılarak pişmeye bırakın. Piştikten sonra baharatlarını atın. Servis tabağınıza önce beğendi kısmını üstüne de etinizi koyarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
[old_news_related_template title="Tas kebabı nasıl yapılır? İşte pratik tas kebabı tarifi ve püf noktaları..." desc="Etten vazgeçmeyenler için şahane bir seçenek olan tas kebabı, doyurucu, lezzetli ve tadına doyum olmayan bir yemektir. Eğer sevdiklerinizi bir masa da toplamak istiyorsanız tas kebabı tarifi ile onlar için harika bir sofra hazırlayabilirsiniz. İşte parmaklarınızı yiyeceğiniz tas kebabı tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/07/iecrop/shutterstock_588941729_16_9_1565183729.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/tas-kebabi-nasil-yapilir-iste-pratik-tas-kebabi-tarifi-ve-puf-noktalari-szcu9/"]
[old_news_related_template title="Çökertme kebabı nasıl yapılır? İşte çökertme kebabı tarifi..." desc="Patates, et, yoğurt… Tüm bunlardan asla vazgeçmeyen biri iseniz Çökertme kebabı tam size göre bir tarif. Fotoğrafınız görmeniz bile ağzınızın sulanmasına neden olabilecek kadar güzel olan Çökertme kebabı, korkulduğu kadar zahmetli bir tarif de değil. İşte Çökertme kebabı malzemeleri ve ayrıntılı tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/18/iecrop/shutterstock_1188599263_16_9_1571399061.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/cokertme-kebabi-nasil-yapilir-iste-cokertme-kebabi-tarifi-szcu9/"]