Enis Berberoğlu'ndan boşalan Yayın Yönetmenliği koltuğuna gazetenin yazarlarından Sedat Ergin bugün resmen oturdu. Sedat Ergin'in yeni görevi gazetenin toplantı salonunda tüm çalışanlara, Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı tarafından duyuruldu.

Medyatava'da yer alan habere göre Sabancı, "Hürriyet'in çok sesli orkestrasının başında artık Sedat Ergin olacak" sözleriyle Hürriyet'in yeni Genel Yayın Yönetmenini ilan etti.

Hürriyet çalışanları Ergin'in Hürriyet çalışanlarına seslendiği anda çekilmiş bir fotoğrafını yayınladılar.

SEDAT ERGİN KİMDİR?

Robert Kolej ve Siyasal Bilgiler mezunu olan Ergin, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosu'nda 13 yıl dışişleri ve parlamento muhabirliği yaptı. Hürriyet gazetesi Washington temsilcisi ve köşe yazarı oldu. CNN TURK ve NTV’de program yaptı. Ardından Hürriyet gazetesi Ankara Temsilciliğine getirilen Ergin, 2005-2009 yılları arasında da Milliyet Gazetesi'nde de Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yaptı. Ergin, Milliyet'ten ayrıldıktan sonra tekrar Hürriyet'e dönerek köşe yazılarına başlamıştı.