Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, geçen yılın dördüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,1 azalışla 259 bin 672 ton olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılının dördüncü çeyreğine (ekim-aralık) ilişkin kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı.



Buna göre, geçen yıl dördüncü çeyrekte sığır eti üretimi 239 bin 703 ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi, bir önceki döneme göre yüzde 21,8, 2017'nin aynı dönemine göre yüzde 7,8 azaldı.

Koyun eti üretimi de söz konusu dönemde 17 bin 902 ton olarak öngörüldü. Üretim bir önceki çeyreğe göre yüzde 37,3, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 31,2 azaldı.

Türkiye'nin kırmızı et üretimi, Kurban Bayramı'nın da gerçekleştiği bir önceki çeyreğe göre yüzde 23,5, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12,1 azaldı. Söz konusu dönemde toplam kırmızı et üretimi 259 bin 672 ton oldu.

Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 185 bin 324 ton olarak gerçekleşti.

AA


[old_news_related_template title="Et fazlası olan Türkiye et ithal edecek" desc="Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hadi Tunç, hem et hem de damızlık hayvan ihracatı için işadamlarının İran, Irak ve Suriye ile temasa geçtiğini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Bugün ise Et ve Süt Kurumu 2019 yılı sonuna kadar 75 bin ton taze veya soğutulmuş büyükbaş eti, gümrük vergisi ödenmeden ithal edileceğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/shutterstock_530616670-custom-1_16_9_1546001744.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/et-fazlasi-olan-turkiye-et-ithal-edecek-2902702/"]