Rektör Prof. Ubeyde İpek, bölgedeki güvenlik sorunu nedeniyle böyle bir karar aldıklarını söyledi. İpek, “İlçeye giden karayolu çok sıkıntılı. Birçok defa yol kesme eylemi nedeniyle öğretim görevlilerimiz ilçeye gidemedi. Karayolu, güvenlik açısından riskli. Hem öğrencilerimizin hem öğretim görevlilerimizin gidip gelmelerinde ciddi sıkıntılar yaşanıyordu” dedi.
KOMÜNİST BAŞKAN KIZDI
Ovacık ilçesinin Türkiye Komünist Partili Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu ise ilçedeki 3 bölümün kapatılmasına tepki gösterdi. Maçoğlu, şöyle konuştu:
"İlçemizdeki Munzur Üniversitesi'ne bağlı 3 bölümde yaklaşık 200 civarında öğrencimiz var. Bir çoğu çevre illerden geliyordu. İlçemiz nüfusuna kayıtlı öğrencilerimiz de var, ilçe merkezinde güvenlik sorunu yoktu. Zaten devlet bu güvenliği sağlamak zorunda. 200 öğrencinin ilçeden gitmesi hem ilçe esnafını, hem halkını mağdur etmiştir. Birçok ev kiralanmış ve ilçede sosyal yapı etkilenmiştir. Vatandaş ile bütünleşen ve ilçe ekonomisine katkısı olan öğrencilerimizin il merkezine alınmasını asla doğru bulmuyoruz. Güvenlik sorunu bahane olarak gösterilmiştir. Oysa diğer ilçelerde de aynı sorunlar olmasına rağmen eğitim devam etmektedir. Ovacık halkı bu durumu asla kabul etmiyor ve kapatılan bölümler derhal geri açılmalı bu tamamen keyfi bir karardır"
CHP Tunceli eski Milletvekili Hüseyin Aygün de, 2012’de Ovacık ilçesi yakınlarında, PKK'lılarca kaçırılmıştı. Aygün olaydan 48 saat sonra kaçırıldığı bölgenin yaklaşık 6 kilometre uzaklıktaki Aşağı Torunoba köyü yakınlarında serbest bırakılmıştı.