Süper Lig'de bu sezonun flaş takımlarından Konyaspor, 11. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Mücadelenin ilk 11 dakikasında iki gol bulan Konyaspor, farkı arttıracak fırsatları değerlendiremese de taraftarı önünde Fenerbahçe'yi yenerek çok önemli bir zafer elde etti. Fenerbahçe ise, oyuncu değişiklik hakkı dolduğu için 10 kişi tamamladığı maçta, İrfan Can Kahveci'nin müthiş frikik golüne rağmen ligde üst üste üçüncü yenilgisini alarak kötü gidişe dur diyemedi. Maçın 2. dakikasında Soner Dikmen'in ceza sahası dışından harika golüyle 1-0 öne geçen Konyaspor, 11. dakikada Abdülkerim Bardakçı ile skoru 2-0 yaptı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira 41. dakikada üç oyuncu değiştirerek oyuna erken bir müdahalede bulundu. İkinci yarıda Luiz Gustavo ve kaleci Altay Bayındır'ın sakatlıkları nedeniyle 72. dakikada oyuncu değiştirme hakkı dolan Fenerbahçe, 81'de Enner Valencia'nın da sakatlanmasıyla kalan dakikaları 10 kişi tamamladı. Karşılaşmanın 84. dakikasında İrfan Can Kahveci'nin frikikten attığı müthiş gol Fenerbahçe'ye yetmedi ve Konyaspor mücadeleyi 2-1 kazandı. Trabzonspor yenilgisinden sonra Avrupa Ligi'nde Antwerp ile berabere kalan Fenerbahçe, Alanyaspor mağlubiyetinin ardından Konyaspor'a da yenilince son 4 resmi maçta 3 mağlubiyet, 1 beraberlik alarak düşüşünü sürdürdü. Bu sonuçla Fenerbahçe 19 puanla 6. sıraya gerilerken, 20 puana ulaşan Konyaspor 4. sıraya yükseldi.

KONYASPOR GOLLERLE BAŞLADI

Ev sahibi ekip Konyaspor, Fenerbahçe karşısında maça adeta 1-0 önde başladı. Karşılaşmanın 3. dakikasında sağ kanattan yapılan ortayı Fenerbahçe savunması karşıladı. Ceza sahası dışında topu kontrol eden Soner Dikmen, seken topa müthiş vurdu ve kaleci Altay Bayındır'ı mağlup ederek takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıdı. Golden sonra da baskısını sürdüren Konyaspor, 11. dakikada farkı ikiye çıkardı. Sağ kanatta Guilherme'nin kullandığı serbest vuruşa arka direkte kafayı vuran Abdülkerim Bardakçı, Konyaspor'u 2-0'lık üstünlüğe taşımayı başardı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, üst üste gelen gollerin ardından 40. dakikada üç oyuncu değişikliği birden yaptı. Pelkas, Sangare ve Rossi'yi oyundan alan Pereira, İrfan Can, Serdar Dursun ve Filip Novak'ı oyuna soktu. Bu değişikliklerin ardından Serdar Dursun ile net gol fırsatı yakalayan sarı lacivertliler, Konyaspor savunmasını geçemedi ve ilk yarı 2-0'lık skorla sona erdi.
Abdülkerim Bardakçı'nın Konyaspor'u 2-0'lık üstünlüğe taşıdığı gol.

ÖNCE KALECİ, ARDINDAN DİREK!

İkinci yarıya gol arayışıyla başlayan Fenerbahçe, 54. dakikada Enner Valencia ile arka arkaya iki pozisyonda gole çok yaklaştı. İrfan Can Kahveci'nin sağ çaprazdan ceza sahasına doğru gönderdiği ortasında arka direkte Valencia'nın kafa vuruşunu son anda kaleci Ibrahim Sehic çeldi. Dönen topu Ahmet Çalık'ın kafayla havalandırırken, ceza sahası içinde rövaşata ile şansını deneyen Valencia bu kez üst direğe takıldı. Pozisyondan bir dakika sonra Fenerbahçe'nin kaptanı Luiz Gustavo sakatlandığı için oyuna devam edemedi ve yerini Mert Hakan Yandaş'a bıraktı.

VALENCIA BİTİREMEDİ, FENERBAHÇE 10 KİŞİ KALDI

Gustavo'nun ardından 72. dakikada Serdar Gürler ile çarpışan kaleci Altay Bayındır da sakatlık geçirince yerini Berke Özer'e bıraktı ve Fenerbahçe'nin oyuncu değiştirme hakkı dolu. Sarı lacivertliler 74. dakikada Enner Valencia ile yine gole yaklaşsa da, Ekvadorlu futbolcu topu ağlara göndermeyi başaramadı. Marcel Tisserand'ın sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı orta savunmanın kafasından sekti. Arka direkte topa dokunmak isteyen Valencia'nın hamlesi meşin yuvarlağın ağlarla buluşmasını sağlamadı ve Fenerbahçe net bir fırsattan daha eli boş döndü. Dakikalar 81'i gösterdiğinde yerde kalan Enner Valencia oyuna devam edemeyince oyuncu değişiklik hakkı dolan Fenerbahçe kalan dakikaları 10 kişi tamamladı.
Fenerbahçe'de sakatlanan Enner Valencia sahayı sedyeyle terk etti.

İRFAN CAN'DAN KLAS GOL AMA...

Konyaspor karşısında eksik kalmasına rağmen gol arayan sarı lacivertliler, 84. dakikada İrfan Can Kahveci'nin harika golüyle skoru 2-1'e getirdi. Mert Hakan Yandaş, Konyaspor yarı sahasının ortasında yerde kalınca hakem Fırat Aydınus faulü işaret etti. Topun başına geçen İrfan Can Kahveci frikikten muhteşem bir gole imza atarak durumu 2-1'e getirdi. Ancak kalan dakikalarda başka gol olmayınca Konyaspor mücadeleyi galibiyetle tamamladı.