Spor Toto 1. Lig'de lider durumda olan Samsunspor, 20 maçtır yenilmiyor. Kırmızı-Beyazlı ekip hem Süper Lig'e çıkmak hem de ligde Karabükspor'a ait olan 24 maçlık yenilmeme rekorunu kırmak istiyor. Spor Toto 1. Lig'de 30. hafta geride kalırken Samsunspor en yakın rakibinin 10 puan önünde liderliğini sürdürüyor. Son 7 maçının tamamını kazanan kırmızı-beyazlılar, son olarak yaklaşık 30 bin taraftarının önünde, 85 dakikayı 10 kişi oynadığı maçta Pendikspor'u 4-2 mağlup etti. Samsunspor ayrıca tam 20 maçtır yenilgi yüzü görmüyor. En son 15 Ekim 2022 günü İzmir deplasmanında Altınordu'ya 2-1 kaybeden Samsunspor, o günden bu yana oynadığı 20 maçta 15 galibiyet ve 5 beraberlik yaşadı.
Fotoğraf: DHA

REKOR KARABÜKSPOR'DA

Mazisi 1963 yılına dayansa da, bu formatıyla 2001-02 sezonundan beri oynanan 1. Lig'de yenilmezlik serisi rekoru şu an amatör ligde bulunan Karabükspora ait durumda. Karabükspor, 2009-10 sezonunda 77 puanla şampiyon olurken, ligin 9. haftasında Orduspor deplasmanında 3-1 kaybettiği maçın ardından ligin 34. hafta ve son maçı olan Adanaspor deplasmanında 3-1 kaybedene dek tam 24 hafta yenilgi yüzü görmedi.

ŞAMPİYONLUĞU REKORLA TAÇLANDIRMAK İSTİYOR

Samsunspor gelecek haftalarda sahasında Tuzlaspor, Ankara Keçiörengücü ve Bodrumspor ile karşılaşacak. Karadeniz temsilcisi deplasmanda ise Göztepe ve Denizlispor'a konuk olacak. Samsunspor, deprem felaketi nedeniyle ligden çekilen Yeni Malatyaspor ve Adanaspor deplasmanlarındaki maçlardan ise 3-0 hükmen galip sayılacak. 1. Lig'de tam 7 şampiyonluk yaşayan ve bu konuda da rekortmen olan Samsunspor, 8. şampiyonluğunu yeni bir rekorla taçlandırmak istiyor.
Fotoğraf: DHA

SAMSUNSPOR'UN ESKİ REKORU

Ayrıca Samsunspor'un eski formatta oynanan ve adı 2. Lig olan ligde yaşadığı, kendine ait bir rekoru da var ve buna göre Karadeniz ekibi 1984-85 sezonunda Tanju Çolak, Fatih Uraz, Emin Kar, Rıfat Benli gibi oyuncularının olduğu kadro ile 26 maç boyunca yenilgi yaşamamıştı. Bu süreçte 17 galibiyet 9 beraberlik yaşanmıştı.
Fotoğraf: DHA