Çorba yapmak çok kolay olsa da bazı püf noktalara dikkat etmezsek kıvamını tutturamayız... Annelerden öğrenilen püf noktaları şimdi uygulama zamanı. Öncelikle yoğurtlu çorba yaparken hangi bakliyatı kullanacağınıza siz karar veriyorsunuz. Ülkemizde farklı bölgeler farklı bakliyatları tercih ediyor. İster pirinç, ister yarma kullanın kimileri var ki kuru fasulye ve nohut da kullanabiliyor. Şimdi kolay yoğurtlu çorba için gereken malzemelere bakalım. KOLAY YOĞURTLU ÇORBA İÇİN GEREKEN MALZEMELER: İsteğe göre pirinç, nohut, yarma, kuru fasulye 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yumurta 1 yemek kaşığı un 500 gram süzme yoğurt Üzeri için nane KOLAY YOĞURTLU ÇORBANIN YAPILIŞI: Öncelikle isteğe göre seçilen malzemelerden yarmayı haşlamanız gerekiyor eğer pirinç ile yapacaksanız ıslatmanız gerekiyor. Elbette  nohut ve kuru fasulyeyi de haşlamalısınız. Bakliyatları haşladıktan sonra yoğurt ile karıştırın. İyice çırpın. Ardından un ve yumurtayı ilave edin, çırpmaya devam edin. Burada malzemeleri eriyene kadar çırpmak kıvamı tutturmak için önemli... Ardından suyu yavaş yavaş ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Tuz eklemeyi unutmayın. Yoğurtlu çorbanın kıvamını tutturmak için ocağa koyduktan sonra kaynayana kadar karıştırmayı bırakmayın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte bakliyatlar iyice pişene kadar kaynatmaya devam edin. Son olarak ayrı bir kapta nane ile yağı yakın. Kaynayan çorbanın üzerine dökün. Yoğurtlu çorbaya isteğe göre bir avuç kuru fasulye ya da nohut ekleyebilirsiniz ve son olarak soğuk olarak da tüketilebilir. Afiyet olsun.