SUDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karamehmetoğlu 2020 yılında kişi başına düşen ortalama damacana su tüketimi 71 litre iken bu rakamın bu yıl 68 litreye gerilemesinin beklendiğini söyledi.

DOLAR KURU ETKİSİ
Son dönemde gelen zamların ardında plastik hammadde ve taşımacılık maliyetlerindeki artışın olduğunu söyleyen Karamehmetoğlu, dolar kurundaki artışın etkisini ise “Döviz kurundaki yükseliş, ambalaj hammaddesi olan plastik fiyatlarının aşırı yükselmesine sebep oldu. Sektörümüzdeki maliyet artışında döviz kurundaki artış ile birlikte, artan ambalaj ve enerji girdileri, artan işçilik maliyetleri, nakliye gibi maliyet kalemleri etkili” sözleri ile açıkladı.

DEPOZİTOSU 55 LİRA OLUNCA DAMACANA TAKTILAR
Su bayiliği yapan Ahmet Arslan’ın oğullarına yaptığı sünnet töreninde damaca fiyatlarındaki artışa dikkat çekmek isteyen meslektaşları, Halil ve İsmail’e depozitosu 55 lira olan damacana taktı.