Deniz AYHAN/Sozcu.com.tr

Ankara'nın Cebeci semtine bağlı 50. Yıl Parkı'ndaki Türk Bayrağı'nın yırtık olarak gönderde durması, Ankaralıların tepkisine neden oldu.

ÜLKENİN EN UZUN BAYRAK DİREĞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in görkemli bir şovla tanıttığı ve Türkiyenin en uzun bayrak direğine sahip olan (100 m) dev Türk Bayrağı, bir süredir yırtık şekilde havalanıyor.

Hava şartları dolayısıyla yırtıldığı tahmin edilen Türk Bayrağı'nın onarılması için Ankaralılardan Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne şikayet yağarken, bayrağın yaklaşık iki haftadır yırtık şekilde durması tepkiye yol açtı.



"AKP'NİN BAYRAK ALERJİSİ"

Semt sakinleri de bayrağın bu halde olmasına büyük tepki gösterdi. Bir semt sakini, "AKP'nin Andımız'a, TC'ye, 'Türk' adına olan alerjisi şimdi bayrağa da yansıdı. Çankaya'dan, Kızılay'dan, Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nden görülen bayrağın paramparça hali hepimizi derinden üzüyor." derken, bir başka vatandaş da, günlerdir başta Başbakanlık ve Ankara Büyükşehir Belediyesi dahil olmak üzere her yere telefon açtıklarını, ancak bayrağın onarılması için hiçbir işlem yapılmadığını belirtti.



"MHP'DEN SERT TEPKİ"

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri de bayrağımızın bu halde olmasından AKP'nin rahatsız olmadığının anlaşıldığını söylerken, konuyla ilgili SÖZCÜ'ye değerlendirmelerde bulundu.

"KINIYORUM, CANLARINA OKUYACAĞIM"

"Bayrak, milyonlarca şehidin kanının simgesidir. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır' söylemi boşuna söylenmemiştir.
Bayrağımızın her türlü fiziki, psikolojik ve sosyolojik kirliliğin üzerinde tutulması gerekir. Bayrak kanununa uygun davranmak lazımdır. AKP zihniyet olarak Arif Nihat Asya'nın bayrak şiirini sansürlediği gibi, aynı zamanda bayrağın da kirli ve yırtık olmasından rahatsız olmuyor. Kınıyorum ve canlarına okuyacağım"

Büyükşehir belediyesinin tanıtımında bayrağımız böyle gösteriliyordu: